Pirana u Tamišu

Uhvaćena riba u Tamišu koja veoma podseća na piranu.

Vlada Delja
ULOV KOJI SE PAMTI

Pirane stigle u Tamiš?

Pančevo, Pon, 21/09/2015 - 17:30
Riba koja je uhvaćena ima karakterističnu vilicu i zube poput pirane.Krajnje neobična riba za ovaj deo sveta juče je zagrizla udicu gradskog većnika zaduženog za ekologiju Vladimira Delje. On je u Tamišu, na kilometar uzvodno od Železničkog mosta, na levoj obali u plićaku dubine oko pola metra, koristeći takmičarac i plovak, upecao ribu koja veoma liči na piranu.

– U pitanju je riba koja po svim karakteristikama podseća na piranu, pre svega po karakterističnoj vilici i zubima koje ima. Očigledno je da se s promenama klime menja nešto i u životinjskom svetu Tamiša. Uhvatio sam ribu koja podseća na piranu. Nisam potpunosti siguran da je to baš pirana. Ipak, bavio sam se akvaristikom i, na osnovu mojih iskustava, mogu da kažem da neodoljivo podseća na tu vrstu. Riba je uhvaćena uzvodno od Železničkog mosta prema Jabuci – izjavio je Delja.

Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju
delja.jpg

 

 

Delja je naveo da je upecao samo jednu ribu, a kao mamac koristio je crviće. Ribu nije sačuvao, ali je ona izvađena iz vode.

Pirane ili njihov bliski rođak paku, već su hvatane na području Vojvodine. Ihtiolozi, koji su ovakve ulove komentarisali u okviru „Fejsbuk” grupa posvećenih ribolovu, objašnjavaju da su to najverovatnije ribe puštene iz akvarijuma.

 

Nemanja Kranjc
MarketingNajnovije vesti