Promocija knjige Kako je jedna cedulja srušila MUP

Foto: Udruženje Institut za istraživanje korupcije Kareja
Društvo

Pisanjem o političkoj korupciji do oslobađanja građana u autoritarnom društvu

Izvor: 
013info Pet, 25/06/2021 - 15:48


Knjiga "Kako je jedna ceduljica srušila MUP", penzionisanog policijskog inspektora privrednog kriminaliteta iz Pančeva Siniše Jankovića, promovisana je danas u Beogradu. Uz autora, na panelu su govorili bivši sudija i bivši inspektor privrednog krimialiteta, sada advokat Zlatan Vulić i Miroslav Mijatović, aktivista, saopštilo je Udruženja Institut za istraživanje korupcije Kareja, koje je izdavač knjige i realizator projekta.

Zaključak sagovornika na promociji je da je vlast sistem kontrole dovela do savršenstva, ali da će razgovor o političkoj korupciji doprineti tome da se građani oslobode.

Pre panela prisutnima se obratio novinar Stojan Marković iz Čačka. Ozon pres, medij u kom radi, je prvi objavio informaciju o knjizi. Marković je rekao da je bio iznenađen da su tu informaciju uspeli da objave pre većih medija.

„Retke su prilike kada jedan lokalni medij može da dobije ovakvu ekskluzivu“, rekao je Marković.

„Ne dešava se često da neko skupi hrabrost i kaže istinu. Želimo da što više ljudi sazna šta je to Siniša napisao.“

"Kako je jedna ceduljica srušila MUP" je drugi deo edicije koja je započeta knjigom „Oči u oči sa političkom korupcijom”, koja je u Pančevu promovisana krajem 2019. godine.

„Ove knjige doprinose oslobađanju građana u ovom autoritarnom društvu“, rekao je Mijatović, a sa njim su se složili i ostali učesnici, dodajući da je važno da se o ovoj temi priča.

Policajci su baždareni da rade i ne govore ništa, smatra Vulić, ali to nije dobro.

„Siniša se osmelio i našao je pravi način da svoje veliko iskustvo i želju da se dođe do boljih rešenja, on je to pretočio u knjige i podelio sa nama. Nadam se da je inspirisao ljude da ima smisla boriti se, zato što svaki mali korak u dobrom smeru prerasta u veliki korak“, rekao je Vulić.

Publikacija je rezultat višegodišnjeg istraživanja, a objavljivanje je realizovano u okviru projekta Vladavina prava (ili političke korupcije) u Srbiji na primeru MUP-a.

Prisutni građani dobili su besplatan primerak knjige.

 
MarketingNajnovije vesti