Prosek Stevana Sremca
Društvo

PISMA ČITALACA: Kada će prosek Stevana Sremca doći na red za asfaltiranje?

Izvor: 
013info Pon, 06/09/2021 - 14:38


Čitateljka V.S. sa Strelišta uputila nam je pismo koje u celosti prenosimo:

Naslov PANČEVO: U Gornjem gradu asfaltirano je 11 ulica, gradska menadžerka objasnila gde će se još raditi, na samom početku me je obradovao. Nažalost, čitajući tekst shvatila sam da nemam razloga za radovanje.

Vrlo je lepo što se uređuju-asfaltiraju ulice u Pančevu samo što u nekim delovima Pančeva možemo samo da sanjamo asfalt.

Konkretno govorim o ulici Stevana Sremca prosek 17 na Strelištu. Ulica-prosek postoji već 12 godina. Moja je porodica bila među prvim stanarima te ulice.

Na zahtev upućen Mesnoj zajednici Stelište da nam se asflatira put dobili smo odgovor da će se put asfaltirati kada se dosele svi stanari u ulicu.

U toku jedne godine doselili su se svi stanari, upućivani su tokom godina mnogobrojni zahtevi Mesnoj zajednici, Direkciji za izgradnju, Vojvodinaputu ali sve što smo dobili bio je posut šljunak na put.

Sve institucije kojima smo se obračali govorile su da nisu nadležni. Jedino je Vojvodinaput odgovorio da su oni nadležni za izgradnju ali da im mora Direkcija za izgradnju dati nalog za izvršenje radova. Direkcija za izgradnju tvrdi da ulice nema u projektu i da nam se ne može izaći u susret.

Dakle mi stanari ulice Stevana Sremca,prosek 17,dugačke od prilike 300 metara, prekoputa/pruge TC BIG (dakle ulica se nalazi gotovo u novom centru grada) i dalje ćemo gaziti po blatu, preskakivati bare i menjati amortizere na našim automobilima samo zato što iste nema u projektu grada Pančeva.

Takođe, moram vam reći da mnogi građani, a još tužnije, opštinari, ni ne znaju da ima života u toj ulici i da su tu jedne od najleših kuća u Pančevu.

Ulicu prepoznaju samo kada dolaze da vrbuju glasove u predizbornoj kampanji.

Ako, pak, treba da objasnimo pridošlim gostima gde počinje ulica, opisujemo: "tamo gde je velika bara, između broja 17 i 19".

Volim svoj grad i želim da bude najlepši na svetu. Drago mi je da se izgrađuje,doteruje,renovira i moram priznati da se mnogo toga lepog i uradilo. Ipak ulica Stevana Sremca, prosek 17 nikako da stigne na red.

V. S.

 

 
MarketingNajnovije vesti