EKO REGATA

Plovidbom promovisan put od Pančeva do Opova

Pančevo, Pet, 21/08/2015 - 16:03
Svi skiperi su pred polazak obavešteni o merama bezbednostiS tamiškog keja, oko 11 sati, uzvodno, prema Jabuci, krenulo je 21 plovilo, u okviru šeste Eko-regate. Brodići, čamci sa i bez kabine na prvoj deonici puta sakupljaće plutajući otpad. Prva stanica regate je u Jabuci, gde će se Pančevcima priključiti još pet čamaca, rekao je koordinator manifestacije Milorad Timčenko. On je dodao da će učesnici regate prenoćiti u Glogonju, a oćekuje da će sutra oko 16 sati pristati u Opovu.

imgl2911.jpg

 

– Pored očiglednih ekoloških ciljeva, regata je namenjena i mladima koji će tradiciju nastaviti. Ove godine, među učesnicima, ima veliki broj dece i mladih. Plovidbom promovišemo i plovni put Tamišom od Pančeva prema Opovu, čiji je razvoj definisan Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije. Podrazumeva se i razvojprivrede i turizma uz Tamiš – istakao je Timčenko.

 

imgl2924.jpg

 

Svi skiperi su pred polazak obavešteni o merama bezbednosti, a skoro svi učesnic opremljeni su prslucima za spasavanje. Regati se priključio i čamac sa zaposlenima u JKP „Higijeni”, koji će preuzeti sakupljenu PVC i PET ambalažu.

 

imgl2936.jpg

N. K.
MarketingNajnovije vesti