kupus
Dani povrtara "Glogonjska jesen"

Pobednička glavica kupusa teška preko 5kg

Pančevo, Uto, 27/10/2015 - 01:35
Mirjana MarićNa 10. jubilarnoj manifestaciji pod nazivom Dani povrtara “Glogonjska jesen“, koja je održana u Glogonju, 25. oktobra nagradu za najbolji kupus osvojio je Danail Vučkovski, dok je u takmičenju bacanje kupusa s ramena prvo mesto osvojio Danijel Spasić, sa daljinom od 25 metara.

Pobednička glavica kupusa težila je 5kg i 340gr, dok je obim glavice bio 99cm. Drugo mesto u takmičenju za najbolji kupus osvojio je Dragan Cvetković, a treće Aleksandar Tanasković.  

U takmičenju bacanje kupusa s ramena drugo mesto osvojio je Vlada Ljotić sa prebačenih 24 metara i treće Dejan Spasić sa 23 metara.

Osim Udruženja žena "Glogonjke" koje su u okviru ove manifestacije organizovale “Bazar ženskog stvaralaštva” na manifestaciji su učestvovala i udruženja "Ilinden-Jabuka", "Srce u Jabuci", "Dolovke" iz Dolova, "Sose" iz Banatskog Brestovca, "Novoseljanke" iz Banatskog Novog Sela i "Neolit" iz Starčeva, koje su se takmičile u kategoriji najbolja pita od kupusa, gde je prvu nagradu osvojilo Udruženje “Ilinden-Jabuka” iz Jabuke.

Kulturno-umetnički program izveli su - folklorna sekcija Doma kulture "Mladost" iz Glogonja, KUD "Veselia" Glogonj i učenici nižih i viših razreda OŠ "4. oktobar" iz Glogonja.
MarketingNajnovije vesti