Milan Grujić prima orden Foto: ZF (promo)
Društvo

Počasni građanin Pančeva i jedan od direktora ZF-a Milan Grujić za Dan državnosti odlikovan zlatnom medaljom za zasluge

Pančevo, Sre, 19/02/2020 - 09:43
Vladimir ĐokovićZa Dan državnost predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznanjem, zlatnom medaljom za zasluge, odlikavao je i počasnog građanina Pančeva Milana Grujića, jednog od dva Generalna direktora kompanije ZF Serbia divizije E-Mobility. Grujić je u ZF-u odgovoran za upravljanje, pravne i finansijske poslove i komunikaciju.

“Presrećan sam i ne mogu da uporedim ovo iskustvo ni sa jednim do sada – počastvovan sam, prezadovoljan, ponosan i uzbuđen, posebno zbog toga što mi je ovo priznanje dodeljeno za ulogu u projektu koji je samo pozitivan i od velikog značaja za našu zemlju, za kompaniju ZF, sve naše partnere i saradnike, mogu porodicu i mene lično. Želim još jednom da zahvalim Predsedniku Vučiću na ovom izvanrednom priznanju i ukazanoj časti”, izjavio je Grujić povodom dodele državnog priznanja.

Kako se navodi u kompanijskom saopštenju Grujić je rođen 1974. godine u Beogradu, školovan je u Beogradu i Hamburgu i diplomirani je mašinski inženjer Univerziteta u Beogradu. Ponosni je otac troje dece, 20 godina u srećnom braku. On je pasionirani poznavalac automobilske industrije i član upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore.

Grujić je menadžersku karijeru započeo u ZF-u 2002. godine a 15 godina je radio na razvoju distributivne mreže u Srbiji i regionu.

“Milanova pozicija, ostvarenja i poznavanje kompanije i njenih ciljeva, te okolnosti u Srbiji, jedan su od faktora koji je omogućio realizaciju najveće evropske ZF investicije u reprezentativnim rokovima upravo u Srbiji, u industrijskoj zoni u Pančevu, gde danas, manje od dve godine nakon početka projekta, uspešno posluje fabrika električnih motora ZF Serbia”, navodi se u saopštenju ZF-a.

ZF investicija u srbiji iznosi 160 miliona evra a tim, navodi se u saopštenju, broji preko 500 zaposlenih. U toku je izgradnja druge faze i razvojnog centra gde će do kraja 2021. godine biti zaposleno preko 1.000 ljudi.

Osim što je ZF investicija otvorila Severnu privrednu zonu Pančeva i izazvala interesovanje i drugih investitora, iz ove kompanije ističu da je ZF partner lokalnoj zajednici i ulaže značajna sredstva u edukaciju, zaštitu životne sredine i kulturu.

Grujić je za doprinos Pančevu već dobio gradsko priznanje i postao počasni građanin Pančeva.
MarketingNajnovije vesti