beba Ilustracija
Društvo

Počela predaja zahteva za povraćaj PDV-a za bebi hranu i opremu

Pančevo, Pon, 01/02/2016 - 13:26
Ivana PredićPANČEVO -Podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe počelo je danas, 1. februara i trajaće do 17. februara, saopštava Poreska uprava. Zahtev mogu predati roditelji ili staratelji dece do dve godine u filijali Poreske uprave. U našem gradu to je moguće učiniti na pisarnici Poreske uprave (Masarikova 2), od 8 do 15 sati.

Za ostvarivanje prava na povraćaj PDV-a potrebna su sledeća dokumenta: orginal fiskalni računi (spakovani u koverat), spisak fiskalnih računa (upisati broj fiskalnog isečka i datum), kopija kartice tekućeg računa, zahtev (može se preuzeti se na sajtu www.poreskauprava.gov.rs u delu Odeljci) i kontakt telefon. U Poreskoj upravi napominju da se dokumenta ne savijaju.

Kako se navodi na sajtu te institucije, iznos za refundaciju PDV-a za bebe je povećan, te sada iznosi 73.847 dinara (42.198 dinara u prvoj godini i 31.648 dinara do navršene druge godine deteta). Prihodi roditelja koji imaju pravo vraćanja PDV uvećani su za 2.500 dinara, a vrednost imovine roditelja na koju plaćaju porez veća je za 300.000 dinara i sada može da iznosi 24,6 miliona dinara.

PDV je moguće povratiti na kupovno mleko za odojčad, kašice, krevetiće, kolica, stolice za hranjenje, auto-sedišta i pelene.
MarketingNajnovije vesti