Foto: Karl Baron
Prosveta

Počela prodaja Konkursa za upis u srednje škole

Izvor: 
Tanjug Čet, 19/05/2016 - 09:10


U knjižarama ‚‚Prosvetnog pregleda" od danas (četvrtak, 19. maj) počela je prodaja Konkurs za upis učenika u srednju školu, po ceni od 220 dinara.
 
Kako prenosi Tanjug konkursom je utvrđen broj učenika koji će biti upisani u prvi razred srednje škole na teritoriji Srbije po školama, područjima rada i obrazovnim profilima.
 
Od sledeće nedelje u prodaji će biti i Informator za upis u srednju školu u kojem je detaljno objašnjeno sve vezano za bodove, kao i tabelarni prikaz maksimalnog i minimalnog broja bodova po školama i obrazovnim profilima ostvarenih u prethodnim godinama.
 
Bodovi se odnose na prvi upisni krug i orjentacionog su karaktera, odnosno kandidatima mogu da posluže da bi saznali koji broj bodova je bio potreban njihovim vršnjacima prethodnih godina da bi se upisali u određenu školu i obrazovni profil.
 
Cena Informatora će biti ista kao i prošle godine - 220 dinara. Osim u knjižarama Prosvetnog pregleda u Beogradu i Novom Sadu, izdanja će moći da se kupe i direktnom porudžbinom, zatim u knjižarama Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike i drugim knjižarama.MarketingNajnovije vesti