Pančevo, popločavanje ispred Gradske uprave
Ozbiljan posao najbolje je početi vikendom

Počela rekonstrukcija platoa ispred Gradske kuće

Pančevo, Sub, 06/08/2016 - 12:38
Vladimir ĐokovićPančevo, 6.avgust - Pažljivim prolaznicima u petak uveče nije promaklo da je službeni parking pored gradske kuće ispražnjen. Pust parking ranije je bivao uoči izuzetno bitnih poseta, a duhoviti su pomišljali da je i u očekivanju nove vremenske nepogode i grada neko nadležan domaćinski sklonio službena vozila da bi predupredio štetu.

Jutro je pametnije od večeri, pa je u subotu ujutru postalo jasno da je parking prazan kako bi se iskoristio za dugo najavljivane radove na popločavanju platoa ispred gradske kuće. U subotu ujutru mehanizacija je počela da uklanja pločice i ploče ispod prozora kabineta gradonačelnika

 

Pančevo, popločavanje ispred Gradske uprave
poplocavanje ispred gradske uprave.jpg

.

Kako je u četvrtak objasnila direktorka Direkcije Maja Vitman, posao vredan 13 miliona dinara je prošao javnu nabavku i zatim je potpisan ugovor. Tada se čekalo, prema njenom svedočenju, da gradska vlast kaže kada, pa da se izvođač uvede u posao.

Na ovu odluku se nije dugo čekalo. Uostalom, o ideji da se prostor ispred gradske kuće rekonstruiše se dugo pričalo, a gradska vlast nikada od tog posla nije odustala. Početna ideja je bila da se ukloni i postojeći spomenik Udovice a na njegovo mesto postavi novi spomenik Stevanu Petroviću Knićaninu. 

 

 

Pančevo, popločavanje ispred Gradske uprave
popločavanje ispred Gradske uprave 3

 

Sa potpuno druge strane, od vlasnika i zakupaca lokala u obližnjem Sokačetu pred kraj jula kada su zvanično obavešteni da će se u avgustu raditi poplovačavanje ovog platoa i da će Sokače biti zatvoreno, čulo se kako bi valjalo zatvaranje ove uličice odložiti dok letnja sezona prođe.

Kompromis je izgleda pronađen u ideji da se gradilištu ispod prozora gradske vlasti pristupi sa službenog parkinga, a ne iz Sokačeta. Bar u prvoj fazi radova.

Više službenih detalja, od nadležnih iz Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva i gradske vlasti, biće prema najavama poznato u ponedeljak. Tada će verovatno biti objašnjeno hoće li doći do spomeničke rokade, kao i kakva je planirana dinamika ovog posla. Kako će do tada izgledati plato ispred gradske kuće, gde su radovi započeti u subotu ujutru – ostaje da se vidi.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti