Društvo

Počinju „Dani avanture“ u Pančevu. Evo šta vas očekuje

Pančevo, Čet, 29/08/2019 - 00:34
Ivana VlajovicKampom za decu i roditelje u parku „Barutana“ 31. avgusta počinju „Dani avanture“ u organizaciji Planinarsko - ekološkog kluba „Soko“. Tokom trajanja kampa od okupljanja, koje je predviđeno je za 18 časova, pa sve do narednog dana ujutru do 11 sati, biće organizovano postavljanje šatora, noćno penjanje, hodanje po gurtni, orjentacija, kao i posmatranje zvezda pomoću teleskopa.

U okviru šestih po redu „Dana avanture“, na istom mestu 14. septembra biće održano Državno prvenstvo u sportskom penjanju u disciplinama težinsko i brzinsko penjanje, kada će PEK „Soko“ ugostiti najbolje penjače Srbije.

Centralni događaj u okviru Manifestacije predviđen je za 15. septembar, kada će od 11 do 18 časova posetioci moći da se oprobaju na brojnim poligonima koje će postaviti članovi i prijatelji kluba „Soko“. Na programu će biti pregršt zanimljivih aktivnosti poput penjanja i spuštanja niz stenu, hodanja po gurtni, izviđačkih poligona, ali i avantura poligoni za decu, upravljanje dronovima, zip lajn.

Mališani i svi prisutni, tokom ovog poslednjeg dana Manifestacije, imaće priliku i da posmatraju pripadnike Specijalne brigade Vojske Srbije i Vatrogasne dobrovoljačke jedinice, koji će pokazati svoja umeća i veštine.
MarketingNajnovije vesti