013info rođendanski logo
Društvo

Portal 013info proslavlja 5. rođendan!

Izvor: 
013info Ned, 22/12/2019 - 07:50Portal 013info danas obeležava petogodišnjicu postojanja, a protekla godina najuspešnija je do sada. Sve je počelo idejom trojice osnivača, Aleksandara Tokina, Aleksandara Stojkovića i Seada Bogućanina, da lokalno informisanje održe na profesionalnom nivou, na kojem je medijska slika Pančeva bila još od 19. veka osnivanjem građanskih listova, da bi izraslo u najposećeniji gradski informativni sajt.

„Godinu završavamo zadovoljni, jer kao i pre, čitanost i poverenje naših sugrađana u portal 013info raste. Na mesečnom nivou imamo 800 000 čitanja što nas dodatno motiviše da nastavimo da radimo kao i do sad“, kaže odgovorni urednik Aleksandar Tokin.

Posvećenost, koja je retko viđena, urednika informativnog sadržaja Aleksandra Stojkovića, profesionalnost i zavidani nivo novinarske etike Vladimira Đokovića, Suzane Prvulj i Ivane Vlajović, kao i saradnja sa redakcijama dopisništva RTS-a i RTV-a na unapređenju kreiranja medijskih sadržaja, smatra Tokin, od neprocenjivog su značaja za uspeh koji je portal 013info dostigao.

„Pouzdanost informacija koji naši pratioci prepoznaju, rezultat je petogodišnjeg profesionalnog i posvećenog rada. Saradnja sa iskusnim novinarima Tatjanom Marin, Mirjanom Marić, Ivanom Predić, Gordanom Lazar, Nemanjom Kranjcem, Marinom Dimitrić, Bratislavom Bošnjakom, značajno je uticala na kvalitet medijskog sadržaja koji smo kreirali“, dodaje.

I dok sa jedne strane, poverenje javnosti u portal 013info raste, što dokazuje iz godine u godinu sve veća posećenost, sa druge strane, gradska vlast i institucije prekinule su komunikaciju sa novinarima 013info.

„Nejasno je ostalo iz kog razloga su gradske institucije izostavile portal 013info kao kanal komunikacije sa građanima. Izuzev nekoliko kulturnih ustanova, retko koja organizacija, čiji je osnivač Grad Pančevo, bira da šalje informacije putem ovog, veoma čitanog medija. Sebi smo, pre pet godina, zadali zadatak da informacije od javnog značaja, pravovremeno, objektivno i nepristrasno, prosledimo sugrađanima. Trudimo se da taj zadatak ispunimo“, objašnjava Tokin, dodajući da je posvećenost poslu i etika struke kojom se bave ključna za opstanak i unapređenje kreiranja medijskog sadržaja.

Planovi 013info u godini koja predstoji su, kao i uvek, ambiciozni, ali nisu nedostižni.

„Uvek smo raspoloženi da angažujemo nove saradnike, kako bismo unapredili kreiranje medijskog sadržaja. Takođe, želimo da zadržimo saranju sa agencijom „Montengro“, novinara Dragana Vujačića, nagrađenog Novembarskom nagradom Grada Pančeva iz oblasti novinarstva, koja na našem portalu realizuje jednu od najstarijih emisija koja se bavi poljoprivredom „Jel rodilo“. Takođe bismo želeli da oživimo omladinsku redakciju koju je uspešno vodio Nikola Veljković, kao i redakciju na jezicima nacionalnih zajednica za koju su pisali Oktavijan Suču, Alena Kulik, Ilona Lečei i Lilijana Lazareska“, ističe Tokin.

Naredne godine, poručuje čitaocima urednik portala 013info, rezervisane su za zajedničko kreiranje sadržaja veb strane kojoj se veruje.

„Pratiocima portala želim da se zahvalim na poverenju koje imaju u 013info, u ime kreativnog tima koji se maksimalno trudi da plasira informacije od javnog značaja na pravovremen, objektivan i nepristrasan način“, zaključuje Tokin.
MarketingNajnovije vesti