Mihajlo Pupin Detalj sa slike Uroša Predića
Društvo

Potpisan memorandum o saradnji pet institucija i organizacija koje neguju spomen na lik i delo Mihajla Pupina, među njima i jedna iz Pančeva

Izvor: 
Danas Pet, 01/04/2022 - 09:23Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina je domaćin Međunarodne konferencije o fizičkim aspektima životne sredine, na kojoj je potpisan memorandum o saradnji više naučnih ustanova.

Memorandum o saradnji potpisan je između pet institucija i organizacija koje neguju spomen na lik i delo Mihajla Idvorskog Pupina, profesora njujorškog Kolumbija univerziteta poreklom iz Banata.

Sporazum su potpisali Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, Zadužbina i Dom kulture Mihajlo Pupin iz Idvora, Fondacija „Mladen Selak“ iz Beograda, „Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin“ iz Pančeva i Udruženje „Godina Pupina“ iz Zrenjanina.

Konferencija o fizičkim aspektima životne sredine, istaknuto je na otvaranju, objedinjuje naučnu oblast fizike kao opšte obrazovni predmet i studijski program zaštite životne sredine.

Konferencija se pod ovim nazivom prvi put održava na zrenjaninskom fakultetu, a oblasti koje su obuhvaćene su geofizika, modelovanje životne sredine, zagađenje vazduha, efekat staklene bašte, globalno zagrevanje i klimatske promene, radijacija i životna sredina, energetska efikasnost i održivi razvoj.

Organizator konferencije je Tehnički fakultet ”Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina, a suorganizator konferencije je Prirodno-matematički fakultet iz Niša.
MarketingNajnovije vesti