Ugovor Foto: Pixabay/Unsplash
Društvo

Potpisan ugovor o saradnji između dva fakulteta i kompanije Brose

Izvor: 
ekapija Sre, 21/10/2020 - 12:29

Studenti Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu imaće priliku da praktična znanja stiču u proizvodnim pogonima i razvojnom centru nemačke kompanije Brose, koja u Pančevu gradi fabriku.
 
Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa predstavnicima ove kompanije Romanom Strahosom i Tomasom Španglerom, potpisali su dekani visokoškolskih ustanova prof. dr Radivoje Mitrović i prof. dr Milo Tomanović.
 
Posle potpisivanja sporazuma prodekan za naučno istraživačku delatnost Mašinskog fakulteta Aleksandar Simonović izjavio je da će saradnja podrazumevati i okvir za unapređenje obrazovanja i pripremu kadrova za jednu visoko tehnološku kompaniju kakva je Brose, ali i učešće u razvojnim projektima i naučno istraživačkom radu.
 
- Za nas je posebno zadovoljstvo činjenica da kompanija Brose ne samo da ovde otvara proizvodni pogon već i razvojni centar koji će formirati i razvijati uz pomoć naših inženjera i stručnjaka. To je pokazatelj da mi školujemo kvalitetan kadar na svetskom tržištu radne snage - naveo je Simonović, a pernosi Razvojna agencija na svom sajtu.
 
On je još rekao da se Brose bavi autoindustrijom čiji smer razvoja trenutno ide kao novoj vrsti – električnim vozilima, te da očekuje razvoj u tom smeru.MarketingNajnovije vesti