Dodela nagrada Foto: Vlada APV
Društvo

Potpredsednik Pokrajinske vlade uručio nagrade darovitim učenicima. Među njima i 15 Pančevki i Pančevaca

Pančevo, Uto, 18/12/2018 - 15:32
Aleksandar StojkovićPotpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom,  uručio je  u ponedeljak, 17. decembra, darovitim učenicima tradicionalne pokrajinske nagrade i priznanja „Talenti 2018“. Nagrađeni su učenici osnovnih, srednjih i muzičkih škola koji su postigli prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika, kao i njihovi mentori, a među njima je i 15 Pančevaca i Pančevki.

U oblasti nauke nagradu je dobio Nikolija Stanković, za fiziku Filip Mitić, Dušan Cvijetić, Aleksandar Stanojković, Aleksandar Cucić i Lazar Galić, dok za je uspeh u oblasti matematike nagrađen Uglješa Kuzmanov. Kosta Vojvodić dobio je priznanje za uspeh u oblasti hemije, za oblast istorije priznanje je poneo Marko Milovanov, a Damijan Čikić na polju tehnike. U oblasti muzike priznanja su dobili Nina Jarkovački, Đorđe Grba, Miloš Kepčija i Damir Pranjković. Dok je za rezultate na polju srpskog jezika pokrajinsku nagradu dobila Jelena Maslak.

„Budite ponosni na vaše uspehe i nemojte da odustanete od puta znanja kojim već hrabro koračate“, rekao je potpredsednik Milićević na svečanosti uručenja nagrada u Pokrajinskoj vladi i, takođe,  istakao i zasluge nastavnika i profesora u njihovoj posvećenosti darovitim đacima, kao i podršku roditelja koji su, kako je rekao, bili stabilan oslonac svojoj deci.

Milićević je još dodao da će ova Pokrajinska vlada nastaviti da bude podrška svima koji ulažu u znanje, jer je to vrednost od koje zavisi naša zajednička budućnost.

„Zato smo u poslednjih dve i po godine uložili preko milijardu dinara u objekte obrazovnih ustanova širom Vojvodine i više od 500 miliona dinara u visokoškolske ustanove. Želimo da izgradnjom novih škola i temeljnom obnovom postojećih obrazovnih objekata, obezbedimo bolje uslove za nastavu i podignemo kvalitet obrazovanja na viši nivo. I u narednoj godini nastavićemo da ulažemo u obrazovne ustanove, jer želimo svima da pružimo mogućnost, bilo gde da živite u Vojvodini, da imate jednake uslove za sticanje novih znanja“, kazao je potpredsednik Milićević.

Čestitajuću nadarenim učenicima i njihovim mentorima na vrhunskim rezultatima postignutim na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da  je ove godine povećan fond za nagrađivanje.

„Ponosni smo na činjenicu što je ove godine dodeljeno najviše nagrada učenicima i mentorima od kada ovo priznanje postoji“, izjavio je Batez.

Osam darovitih učenika je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 52 hiljada dinara, 81 učenik diplome s novčanim iznosima od po 28,5 hiljada dinara i 88 mentora diplome i novčane nagrade od po 14,1 hiljada dinara.  Diplome i pohvale dobili su još tri hora, dva orkestra i pohvalnice 172 učenice i učenika.

Svečanosti je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.
MarketingNajnovije vesti