Foto: JKP „Zelenilo"
Humanitarna akcija na Zelenoj pijaci za Draganu Radanov

Potreban novac za dve terapije

Pančevo, Pet, 25/12/2015 - 23:30
Ivana PredićPetogodišnja Dragana Radanov već dve godine ima problema sa vidom. Operisana je 2013. godine u Rusiji i tada je videla svega šest odsto. Od onda na svaka tri meseca odlazi u specijalizovanu kliniku u Novom Sadu na terapije kako bi joj se vid poboljšao. One su bile veoma uspešne tako da sada Dragana vidi 50 odsto na oba oka sa naočarima, dok bez njih vidi svega deset odsto. Svaki desetodnevni tretman četvročlanu porodicu Radanov u kojoj je zaposlen samo otac Dragan, košta oko 60.000 dinara, bez troškova smeštaja i prevoza.

Ipak, tek što se Draganino stanje stabilizovalo, pojavio se novi problem. Kako smo saznali od Mirjane Radanov, devojčicine majke ove nedelje Dragana je bila na VEP snimanju koje je pokazalo da je provodljivost očnog nerva od oka do dela mozga koji je zadužen za vid, kod nje veoma slab pogotovo na levom oku.

„Doktori su prvo predložili operaciju, ali su ipak odlučili da probaju kroz terapije da joj pomognu. Prvi tretman biće obavljen kada i redovna terapija u Novom Sadu, i ona košta dodatnih 12.000 dinara”, priča Mirjana.

Naredna terapija zakazana je za 8. februar, a kao i do sada lokalna zajednica pridružila se prikupljanju sredstava. Javno komunalno preduzeće „Zelenilo” organizovalo je u subotu, 26. decembra, humanitarnu akciju na Zelenoj pijaci. Tom prilikom posetioci su mogli da se posluže ribljom čorbom, voćem i osvežavajućim napicima. Ista akcija biće organizovana i u nedelju, 27. decembra, na Robnoj pijaci „Aerodrom” od 8 sati.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti