Društvo

Poziv za učešće u fokus grupama u okviru Programa za urbano partnerstvo

Pančevo, Sre, 01/06/2016 - 14:53
Mirjana MarićSrbija je ove godine prvi put uključena u realizaciju „Programa za urbano partnerstvo“ Svetske banke i vlade Austrije. Cilj programa je jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u jugoistočnoj Evropi za efikasno upravljanje urbanim razvojem, u pravcu sveobuhvatnog i održivog rasta, sa posebnim osvrtom na participativne pristupe za uključivanje građana i izgradnju integriteta.

Grad Pančevo je pored Šapca jedan od dva grada iz Srbije koji su uključeni u realizaciju ovog programa, zajedno sa odabranim gradovima iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova.

U okviru programa „Društvena odgovornost“ i uključivanja građana i građanki, čija je realizacija u Pančevu početa u decembru 2015. godine, planirano je održavanje 4 fokus grupe kako bi se dobio što potpuniji uvid u vidove marginalizacije, kvalitet i opseg javnih usluga koje se pružaju, dinamiku između lokalnih institucija, posrednika (NVO i sl.) i građana/zajednice, stepen odgovornosti i transparentnosti i prakse u ovom domenu, kao i okruženja u smislu dozvoljavanja i omogućavanja uključivanja građana u donošenje odluka.

Stoga pozivamo zainteresovane građane i građanke, koji su ujedno i pripadnici grupe, da učestvuju u realizaciji dole navedenih fokus grupa koje će se održati u Gradskoj upravi grada Pančeva, u sali na 9. spratu, u skladu sa sledećim rasporedom:

– sreda 08.06.2016. godine:

Fokus grupa „Mladi iz ruralnog područja“, u periodu od 09.00 do 12.00 časova,

Fokus grupa „Nezaposleni preko 50 godina starosti“, u periodu od 12.30 do 15.30 časova.

– četvrtak 09.06.2016. godine:

Fokus grupa „Lica sa invaliditetom“, u periodu od 09 do 12 časova

Fokus grupa „Predstavnici NVO“, od 12:30 do 15:30 časova.

Molimo zainteresovane građane da svoje učešće prijave najkasnije do ponedeljka 06.06.2016. godine zbog ograničenog broja mesta.

 

Prijava za učešće vrši se slanjem podataka putem mejl-a (ime i prezime osobe koja se prijavljuje, kontakt telefon, naziv Fokus grupe za koju se vrši prijava), i to:

– za Fokus grupu „Mladi iz ruralnog područja“ i „Predstavnici NVO“ prijave se šalju na [email protected]

– za Fokus grupu „Lica sa invaliditetom“ prijave se šalju na [email protected]

– za Fokus grupu „Nezaposleni preko 50 godina“ prijave se šalju na [email protected] .
MarketingNajnovije vesti