Google maps
Saobraćaj

Predstavljen prostorni plan ‚‚Banatske magistrale"

Izvor: 
Tanjug Pet, 24/06/2016 - 16:00


Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić izjavio je danas da je značaj buduće ‚‚Banatske magistrale" nemerljiv, jer inter-regionalno spaja Banat, koji je slabo infrastrukturno povezan, i daje velike mogućnosti za razvoj privrede u tom delu AP Vojvodine i Srbije.

Galić je rekao novinarima da je danas povučen prvi zvanični zakonski korak u realizaciji projekta izgradnje ‚‚Banatske magistrale", a to je javna prezentacija prostornog plana posebne namene za koridor saobraćajnica na pravcu puta M 24, odnosno ‚‚Banatske magistrale".

On je naglasio da je ‚‚Banatska magistrala" jedan od prioriteta nove Pokrajinske vlade i ponovio da se radi o vrlo bitnom projektu.

Prema Galićevim recima, ‚‚Banatska magistrala" je putni pravac koji kreće od Dunava, odnosno Kovina i spaja Pančevo, Zrenjanin, Kikindu i nastavlja prema Čoki, a jedan krak - desni, ide do granice sa Mađarskom na Đalu, a levi krak se nastavlja preko Sente na auto - put E 75 Beograd - Budimpešta. 

- Prezentacija prostornog plana je samo prvi korak, ali život teče i zato se nova Pokrajinska vlada odmah uhvatila u koštac sa problemima i stvarima koje mora da rešava u ovom periodu, rekao je Galić dodajući da je prezentacija deo procedure zakonskog postupka pokretanja jednog takvog projekta.

Opširnije na sledećem linku.

 
MarketingNajnovije vesti