Volonterizam

Predstavljen prvi međunarodni volonterski radni kamp u Pančevu (VIDEO)

Pančevo, Čet, 14/04/2016 - 17:55
Tanja Marin


PANČEVO - Sinoć su u Gradskoj biblioteci Pančevo Mladi istraživači Srbije i Regionalni volonterski centar Pančevo predstavili međunarodne volonterske radne kampove. Ovom prilikom predstavljen je i prvi međunarodni kamp, koji će ovog leta biti održan u Pančevu, a koji će se baviti ekologijom, reciklažom i biciklizmom.

U svetu postoji više od 2500 radnih kampova, dok u Srbiji volonteri mogu učestvovati na nekom od 35 kampova. Ovi kampovi imaju za cilj da okupe volontere iz celog sveta koji će pokazati svoju humanost i dobrovoljnost, pomažući određenoj lokalnoj zajednici da napreduje. Postoji više međunarodnih volonterskih radnih kampova - od ekoloških, koji se bave prirodom i zaštitom životne sredine, poljoprivrednih, umetničkih, arheoloških, festivalskih, preko kampova koji pomažu u renoviranju i građevinskim radovima, do kampova koji se bave radom sa decom, osobama sa invaliditetom, starima, migrantima i etničkim grupama.

Baza kampova i online prijava mogu se pronaći na stranici Mladih istraživača Srbijewww.mis.org.rs 

Zainteresovani sugrađani za više informacija, kao i pomoć pri odabiru kampa, mogu posetiti ‚‚Info day", svake srede od 11h do 13h u prostorijama Omladinskog resursnog centra u Domu omladine Pančevo.
MarketingNajnovije vesti