Sindikat Foto: Sindikat RNP
Društvo

Predstavnici ruskih naftnih sindikata u poseti Sindikatu u NIS-u. Posetili pančevačku rafineriju

Izvor: 
013info Pet, 17/06/2022 - 18:02Jedinstvena sindikalna organizacija NIS a.d. Novi Sad i Sindikat RNP bili su domaćini predstavnicima najvećih ruskih naftih sindikata, koji su došli u petodnevnu posetu sa ciljem razmene iskustava i dobre prakse u sindikalnom organizovanju i radu. 
 
U ruskoj delegaciji su Aleksandar Badaškov, predsednik Sindikata Jaroslavske rafinerije, Nikolaj Donskih, predsednik Sindikalne organizacije Omske rafinerije, Vladimir Mazaev, zamenik načelnika katalitičkog krekinga i član rukovodstva Sindikata Jaroslavske rafinerije, Sergej Solovjov, predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije Jaroslavske oblasti.
 
Oni su posetili u društvu domaćina poslovne centre NIS-a u Beogradu i Pančevu.
 
U pančevačkoj Rafineriji bili su u sredu, 15. juna, gde su dočekani tradicionalnim znakom dobrodošlice – pogačom i solju, iz ruku dece u srpskoj nošnji iz KUD „Stanko Paunović NIS-RNP“ Pančevo.
 
Tom prilikom je održan sastanak sa Predsedništvom Sindikata RNP, na kome su razmenjena iskustva u sindikalnom radu. Gosti su govorili o tome kako održavaju veliki broj članova sindikata, budući da se kod njih u sindikat učlanjuje najmanje 80% zaposlenih, a u većini rafinerija je i top menadžment učlanjen u sindikat. Pored toga, u nekim naftnim kompanijama nije moguće produžiti menadžerske ugovore bez potpisa sindikata.
 
U svakoj ruskoj rafineriji i penzioneri ostaju članovi sindikata, postoji udruženje veterana, a zaslužni veterani nastavljaju da se druže na brojnim zajedničkim putovanjima.
 
Gosti i domaćini su razmenili iskustva i o sadržaju prava na preventivni oporavak koji se ugovara kolektivnim ugovorima, kao i o ostalim pitanjima koja su specifična za sindikalno delovanje.
 
Predsednik JSO Goran Takić i predsednik Sindikata RNP Božo Dostić su se zahvalili gostima na razgovoru o bitnim sindikalnim temama i organizovali drugi deo posete Rafineriji.

 
MarketingNajnovije vesti