Medjunarodni dan sestrinstva Foto: Facebook/Dom zdravlja Pančevo
Društvo

Preventivnim pregledima za sugrađane pančevačke zdravstvene ustanove obeležile Dan sestrinstva

Izvor: 
013info Čet, 12/05/2022 - 16:20


Organizovanjem preventivnih pregleda za zainteresovane građane, u Narodnoj bašti u Pančevu zaposleni u Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja, kao i učenici Medicinske škole „Stevica Jovanović” u Pančevu obeležili su Dan sestrinstva.

Predstavnici svih službi predstavili su svoje ustanove na štandovima, davali savete građanima i delili proprgandni materijal.

Dom zdravlja Pančevo saopštio je das u građani ovom prilikom mogli da izmere krvni pritisak, težinu, visinu i obim struka na osnovu čega im je određen indeks telesne mase, odnosno procena uhranjenosti. Urađene su preventivne karte, skrining na depresiju, osnovne laboratorijske analize, procena faktora rizika, procenat telesnih masnoća. Na osnovu dobijenih rezultata dobijali su savete lekara o ishrani fizičkoj aktivnosti i kako da brinu o svom zdravlju i kako da preduprede i spreče razvoj bolesti ili eventualno započnu lečenje na vreme.

Cilj ovih akcija je da se stanovništvu prenese značaj preventivnih pregleda i da se kroz razgovor obavi zdravstveno vaspitni rad i prikažu zdravi stilovi života. Na taj način se, kako navode, skreće pažnja i na trenutne zdravstvene probleme koji na vreme mogu da se preduprede.

 
MarketingNajnovije vesti