„Eko regata Tamiš” postala gradska manifestacija

Prijavljivanje za tri dana uživanja na Tamišu do 15. avgusta

Pančevo, Pet, 05/08/2016 - 12:41
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 5. avgust - Višestruki je značaj manifestacije „Eko regata Tamiš”, pa je uoči 7. regate gradska vlast ovaj trodnevni događaj proglasila gradskom manifestacijom.

Pored ukazivanja na značaj Tamiša kao plovnog puta, na šta su zaljubljenici u reke, a posebno u Tamiš, uspeli da ukažu državi tokom prvih šest regata svake godine, kroz trodnevnu plovidbu do Opova i nazad obezbeđuje se i ekološko edukativna promena.

Tokom regate, čiste se obale Tamiša u dužini od 42 kilometra, koliko se plovi do Opova. A prikupljeni otpad komunalna preduzeća preuzimaju i dalje ga zbrinjavaju.

Do Opova se plovi uz pristajanje u Jabuci, i druženje i spavanje u Glogonju. Uslediće pristajanje u  Sefkerinu, a zatim i noćenje u Opovu. Iz privatne marine “Opava” u Opovu, regata će se sledećeg dana otisnuti nizvodno ka Pančevu.

Lepote Tamiša, inače međunarodne reke, koje je moguće najbolje videti i najbolje shvatiti tokom tri dana regate sa vode, dostupne su i ove godine – regata će početi 18. avgusta u jutarnjim satima.

Prijavljivanje učesnika traje do 15. avgusta u prostoru Gradske uprave Pančevo, odnosno Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj, na trećem spratu kancelarija 306. I to svakog radnog dana od 8 do 15 sati. Ili preko telefona 013/308-881 kao i elektronskom poštom na: [email protected].

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti