Društvo

Projekat „Odskočna daska“ predstavljen na Sajmu zapošljavanja

Izvor: 
013info Čet, 01/06/2023 - 16:32U Pančevu je 1. juna u okviru Sajma zapošljavanja predstavljen projekat „Odskočna daska“, koji sprovodi Grad Pančevo u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Pančevo i Društvom za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa u okviru prvog poziva programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ ili EUSHAI.

Grad Pančevo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje tradicionalno organizuje Sajam zapošljavanja u cilju povećanja vidljivosti mera i programa u oblasti unapređenja zapošljavanja u Pančevu.

Cilj nastupa Tima projekta „Odskočna daska“ na sajmu je promocija projekta i sakupljanje informacija o radnim mestima na tržištu rada i programima za zapošljavanje/samozapošljavanje, kao i podrška korisnicima projekta u kontaktima sa poslovnom zajednicom kroz povezivanje poslodavaca sa korisnicima projekta. Na samom štandu projekta, široj zajednici su predstavljeni rezultati projekta “Odskočna daska” i podrška EU.

Za korisnike koji su prisustvovali Sajmu, Tim je pružio podršku u direktnim kontaktima sa poslodavcima. Na štandu projekta bili su prisutni predstavnici tima “Odskočna daska” i član Gradskog veća grada Pančeva, Milenko Čučković, koji je i svečano otvorio sajam.

Članovi tima obišli su sve štandove poslodavaca, anketirali poslodavce i prikupili informacije o raspoloživim radnim mestima, primerenim profilima korisnika projekta i informisali krajnje korisnike o mogućnostima zapošljavanja i kontaktima sa poslodavcima.

O projektu:

Projekat „Odskočna daska“ sprovodi Grad Pančevo u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Pančevo i Društvom za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa takođe iz Pančeva. Pančevo je jedna od 18 opština podržana u okviru prvog poziva programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ ili EUSHAI.

Ukupna vrednost projekta je 545.693 EUR. Sredstva donacije iznose 421.420 EUR, a sufinansiranje Grada Pančeva iznosi 124.273 EUR. Sufinansiranje Grada Pančeva delom je podržano i iz budžeta APV – po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za finansije u 2021. godini, sa oko 8.000.000 RSD, što takođe predstavlja značajnu pomoć u realizaciji projekta. Projekat će trajati do 31. jula 2023. godine. U okviru projekta, 13 domicilnih korisničkih porodica (52 lica, od čega 37 dece) steklo je svoj krov nad glavom i podržano je setom mera aktivne socijalne inkluzije.

 
MarketingNajnovije vesti