Autobusi Pantransport
Društvo

Rad gradskog saobraćajnog preduzeća u Pančevu od jutros normalizovan. Radnici i dalje blokiraju garažu

Izvor: 
013info/RTV Pet, 31/07/2020 - 10:38Rad gradskog saobraćajnog preduzeća u Pančevu od jutros je normalizovan, iako radnici Autotranspoprtnog preduzeća Pančevo i dalje blokiraju svoju garažu koju koristi novi gradski prevoznik Pantransport, izjavio je Voja Savičić, direktor saobraćaja Pantransporta.

Beogradske prevozničke firme Saga trans, Dumeko i Transjug koje su vlasnici Pantransporta juče kasno popodne su uputili autobuse iz matičnih firmi u Pančevo kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja.

Radnici ATP-a juče su na sastanku sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim dogovorili da od danas počnu potpisivanje rešenja o prestanku radnog odnosa po osnovu tehnološkog viška.

„Na taj način bismo stekli pravo da se prijavimo Nacionalnoj službi za zapošljavanje kako bismo tražili novi posao. U rešenjima je navedeno da će otpremnine biti isplaćene najkasnije do kraja avgusta“, izjavio je Zoran Topalović, jedan od radnika ATP-a.

Dodao je kako je dogovoreno i da u najkraćem roku bude isplaćena julska zarada, a kada se steknu finansijski uslovi i naknada za neiskorišćene godišnje odmore.

Radnici su ostali u blokadi garaže jer, kako kažu, traže da u dogovor uđe da obaveze prema radnicima preuzimaju i ATP i Grad Pančevo, a ne samo ATP: Prema njihovim rečima advokati su ih savetovali da tako učine jer su računi ATP-a u blokadi, pa bi opet mogli da budu uskraćeni sa svoje prihode.
MarketingNajnovije vesti