Društvo

Rafinerijska pruga se izmešta sa Stare Mise

Izvor: 
013info Čet, 24/09/2015 - 15:13Predstavnici  Udruženja građana Mesne zajednice „Mladost”, gradonačelnik Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski sastali su se 24. septembra na mestu gde rafinerijska pruga seče Kozaračku ulicu i tom prilikom konstatovali da planovi za izmeštanje „rafinerijske" pruge napreduju. Najavljeno je da će ove jeseni biti održani sastanci čelnika Grada Pančeva i JP-a „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva” s nadležnima u Ministarstvu za saobraćaj Republike Srbije i „Železnicama Srbije”, kako bi bio izrađen novi projekat koji predviđa da ova pruga bude izmeštena sa Stare Mise.

Jedan od predstavnika Udruženja, Denko Tončev, izrazio je zadovoljstvo napretkom. Tončev je rekao i da stanovnici Mise sa nestrpljenjem očekuju sasatanak sa predstavnicima Ministarstva za saobraćaj koji je planiran polovinom oktobra.

„Po dosadašnjim informacijama, konačno postoji predlog da se teretni saobraćaj kompletno izmesti van Pančeva." – izjavio je Tončev.

Gradonačelnik, Saša Pavlov, je rekao da je grad poslao idejna rešenja o mmogućih lokacija za izmeštanje ove pruge, i da je prihvaćena ona koja je najekonomičnija. Rekao je da su postojala i bolja rešenja, ali su preskupa, tako da je dogovoreno da pruga bude izmeštena duž Bavanštankog puta. Pavlov je rekao i da slede razgovori o izmenama projektne dokumentacije jer je potrebno da se nova trasa implementira u projektnu dokumentaciju.

Gradonačelnik je pohvalio rad Udruženja, istakvaši da su predstavnici Udruženja bili svesni na koga je sve bilo potrebno izvršiti pritisak kako bi se došlo do zadovoljavajućeg rešenja.

 

A.St.

 
MarketingNajnovije vesti