Starčevo Foto: Z. K.
Društvo

Rekonstruiše se park u Starčevu

Izvor: 
Dnevnik.rs Sre, 08/12/2021 - 10:49Trg neolita u Starčevu, nazvan po arheološkom lokalitetu po kojem je ovo mesto poznato, konstantno se uređuje. Kako je letos i najavljivano, nedavno je počela i rekonstrukcija parka. 

Park u Starčevu dobija nove staze, platoe, kandelabersku rasvetu, urbani mobilijar i novo savremeno dečje igralište. Cela investicija je vredna oko 20 miliona dinara i u potpunosti je finansira Grad Pančevo.

- Razvoj naše lokalne zajednice pratiće svu dinamiku razvoja Pančeva. Želimo tome da damo i sopstveni doprinos, a trudićemo se da i dalje prednjačimo s predlozima i da dobro obrazložimo naše inicijative kako bi bile prihvaćene - kaže predsednik MZ Starčevo Petar Andrejić, dodajući da mesna i gradska vlast imaju dobru saradnju.

Naredne godine planira se postavljanje još jedne fontane kao i poslovi na dodatnom ozelenjavanju parka i uređenju neposredne okoline. Tada će kompletan centar biti u novom ruhu, a predstavljaće spoj istorije i sadašnjosti, praktičnosti i estetike, ali i, ono što je najvažnije, potrebe meštana i podrške nadležnih.

U sedištu Južnobanatskog okruga se dosta toga radi i gradi, uključujući i infrastrukturu u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva. Posebno se obraća pažnja na inicijative koje dolaze iz mesnih zajednica.

- Grad Pančevo kroz mesne zajednice sluša i uvažava ono što meštani smatraju da im je bitno i, ako za to postoji mogućnost, brzo se reaguje. Primer takve dobre saradnje jeste i rekonstrukcija parka u Starčevu. Gradska vlast će se truditi da i unarednom periodu prepozna i vodi računa o interesima svih građana - kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.
MarketingNajnovije vesti