Foto: 013info
Društvo

RHMZ upozorava na stvaranje snežnih nanosa

Izvor: 
013info Ned, 12/12/2021 - 13:20Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas na formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 25 cm u većini nižih predela, a u brdsko-planinskim predelima preko 30cm. kako se navodi na sajtu RHMZ-a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje formiraće se manji snežni pokrivač.

Naredna dva sata iz RHMZ-a najavljuju oblačno vreme sa snegom slabog i umerenog intenziteta. U srednjem i južnom Banatu, donjem Podunavlju i na jugoistoku ponegde sa kišom koja će prelaziti u susnežicu i sneg. Samo u Timočkoj krajini će naredna dva sata biti suvo.

U Vojvodini i centralnim krajevima zemlje duvaće jak severozapadani vetar sa udarima od 11 do 15 m/s, na Crnom Vrhu do 19 m/s.

“Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homoljskih i Kučajskih planina, gde može pasti lokalno i oko 50 cm novog snega, lokalno i više”, navode i upozoravaju da će duvati jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Na području Beograda danas će biti vetrovito sa snegom - u nižim delovima grada od 15 do 25 cm, u višim oko 30 cm, a na Avali i Kosmaju oko 40 cm snega, lokalno i više.

Javno preduzeće „Putevi Srbije" saopštilo je ranije danas da su svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji, prilazi graničnim prelazima kao i planinskim centrima prohodni za saobraćaj, koji se, kako navode, odvija normalno na celoj teritoriji Srbije.

I Pančevo se zabelelo jutros, a kako su naveli u Pantransportu za 013info nije bilo nekih posebnih problema u realizaciji reda vožnje. Prva "žrtva" ovogodišnjeg većeg snega u gradu bilo je jedno drvo u Gradskom parku. 

 
MarketingNajnovije vesti