Nataša Zečević printscreen
Društvo

Šarčević i profesorka s kičmom: Pravi razlozi jedne smene

Izvor: 
nova.rs Uto, 13/10/2020 - 13:51

Ministar prosvete Mladen Šarčević tvrdi da je bivša direktorka Tehničke škole "23. maj" u Pančevu, Nataša Zečević, smenjena zbog "nezakonitog imenovanja pomoćnika direktora i nezakonitog trošenja para". Sa druge strane, profesorka Zečević ubeđena je da je odluka o njenom smenjivanju isključivo političke prirode.

“Ona ima finansijske prekršaje koji su davno bili za smenu i nemoj da se pravi Toša. Ja nikoga nisam smenio za džabe. Mi sada disciplinujemo, ja sam otkrio četiri-pet mojih ekonomskih savetnika koji su pravili namerne faulove. Koleginici je bila finansijska. Nigde ne idem đonom, nego idem na osnovu zapisnika inspekcije”, kaže Šarčević.

U prvi mah Šarčević nam je obećao i “skraćene verzije izveštaja Inspekcije”, ali ih ipak nismo dobili.

“Dokumentacija je službena i nalazi se u Prosvetnoj inspekciji”, rekao nam je na kraju ministar Šarčević.

“Neću se praviti Toša”

Profesorka Zečević za naš portal kaže da ne želi da ulazi u polemiku sa ministrom, ali i dalje ostaje pri tvrdnji da je smenjena isključivo zbog svog političkog angažmana u Stranci slobode i pravde.

“Bilo kog prekršaja svakako nije bilo svesno, a pitanje je da li ga je bilo uopšte”, kaže profesorka Zečević.

Ona smatra da institucije treba da daju sve odgovore i da će, ukoliko se na kraju dokaže neki njen prekršaj, ona odgovarati i da se “neće praviti Toša”.

“Mislim da su oni u svim pretpostavkama pogrešili, pitaćemo sud. Čekamo institucije i sve ćemo dokazivati kroz institucije”, kaže profesorka Zečević.

Ona je uverena da su razlozi za njeno smenjivanje isključivo političke prirode i da su sve zamerke koje postoje izvučene kako bi se ta smena na kraju izvela i opravdala.

Povodom izbora Zorice Prpe za njenu pomoćnicu, ona tu ne vidi ništa sporno, jer je, kako i u Zakonu piše, izabrana iz redova zaposlenih.

“U rešenju o mom razrešenju se kaže da sam zaposlila nezaposlenu, iako je Zorica Prpa bila zaposlena u školi od 2013. godine sa 100 posto norme, a u školskoj 2019./2020. je bila zaposlena na radnom mestu psiholga sa 50 posto norme. To je potpuno ignorisano. Ona se računa kao nezaposleno lice, iako je zaposlena u školi sa 50 posto. Pitam se, da li u svojim fantastičnim statistikama o smanjenju nezaposlenosti i Vlada tako računa da su nezaposleni svi koji nemaju punu normu?”, objašnjava profesorka Zečević.
MarketingNajnovije vesti