Voda nad gradom
Društvo

SATELITSKI POSAO U JUŽNOM BANATU: 13,1 milion dinara za satelitsko utvrđivanje gde cure vodovodi

Pančevo, Sre, 23/10/2019 - 21:58
Vladimir Đoković


Procenjena vrednost javne nabavke koju je sprovela Regionalna agencija za razvoj “Južni Banat” bila je 11 miliona dinara, a po odluci o dodeli ugovora posao satelitskog snimanja vododova na teritoriji grada Pančeva i dve susedne opštine koštaće 10.950.000 dinara, bez uračunatog PDV-a.

Posao je dobila beogradska firma “Kolektor sistex” d.o.o. koja će otkrivati curenje vode iz vodovoda i mikrolociranje terenskih gubitaka na mreži za vodosnabdevanja Pančeva, Kovina i Kovačice.

Kako je Regionalna agencija navela nije bilo neblagovremenih ponuda, a bila je samo jedna dostavljena ponuda.

Rok izvršenja satelitske usluge je 60 dana od uvođenja u posao, a rok isplate 45 dana od dana prijema ispravnog računa ispostavljenog na osnovu obostrano potpisanog zapisnika o pruženoj usluzi.

Kako je izračunao, a zatim potpisao direktor Regionalne razvojne agencije Južni Banat Igor Knežević – sa 2.190.000 dinara PDV satelitski posao agenciju će koštati 13.140.000 dinara.

Agenciju su osnovali gradovi Pančevo i Vršac, kao i sve druge opštine regiona Južni Banat, sa još dva privatna privredna subjekta. Sedište joj je u Pančevu, a zaposene i aktivnosti finansiraju lokalne samouprave.
MarketingNajnovije vesti