Patronaza
U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Pančevo

Saveti za pravilan rast i razvoj deteta

Pančevo, Pon, 16/05/2016 - 18:56
Ivana Predić


Povodom Međunarodnog dana porodice, Dom zdravlja Pančevo je danas, u ponedeljak, 16. maja, u prostorijama Patronažne službe (B. Jovanovića bb, iznad Ambulante Novi grad), svečano otvorio prostoriju za organizovanje sadržaja za rani rast i razvoj dece.

U renoviranom prostoru majke sa odojčadima i malom decom moći da se edukuju o svim bitinim zdravstvenim temama u datom uzrastu. Danas je održano i prvo predavanje na temu uvođenja nemlečne ishrane kod odojčadi. Majke koje su prisustvovale edukaciji, veoma su zadovoljne ovim vidom zdravstveno - vaspitnog rada.

Ovo je za mene bila sjajna prilika da saznam sve o nemlečnoj ishrani, jer moja beba ima 4,5 meseca, kada se otprilike i uvodi druga hrana. Pre nego što sam došla imala sam dosta informacija, za koje se ispostavilo da su netačne, a na ovom mestu dobila sam prave savete. Čula sam i tuđa iskustava i nastaviću i dalje da dolazim”, Anica Vuksanović, majka.

Jako je interesantno predavanje i za mene vrlo korisno, pošto sam se baš pitala kako i kad da uvedem nemlečnu ishranu sinu koji ima četiri meseca ”, istakla je majka Irena Vučinić.

Andrijana Ratkov, glavna sestra Patronažne službe objasnila je da se predavanja organizuju u okviru Škole roditeljstva i namenjene su majkama i bebama od rođenja do bebinih navršenih godinu dana. Ona je istakla da će u projekat biti uključeno sedam od deset sestara, i da će majke biti pozivane na predavanja na sledeći način:

Patronažne sestre ostvaruju prvi kontakt sa roditeljima već po izlasku bebe iz bolnice, tako da će već tada oni biti informisani kada mogu da dođu na edukaciju. Mnogo je tema koje ćemo obuhvatiti, nadamo se velikom odzivu majki”.

Sve informacije o predavanjima roditelji mogu da dobiju i na brojeve telefona: 013/331-495 i 062/80-73-066, od 19 do 20 sati.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti