Društvo

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo apelovao na kolege da se striktno pridržavaju mera zaštite od koronavirusa

Pančevo, Pet, 03/04/2020 - 18:03
Vladimir ĐokovićSindikat Rafinerije nafte Pančevo apelovao je i zamolio  sve kolege da se striktno pridržavaju svih propisanih mera zaštite u Rafineriji i NISu – u kako bi svi zajedno minimizirali rizik od transmisije koronavirusa u  radnoj sredini.

„Svi radnici u Bloku Prerada imaju na raspolaganju dovoljnu količinu ličnih zaštitnih sredstava i opreme (maske, rukavice, dezinfekciona sredstva), koju je neophodno koristiti konstantno tokom rada“, objavljeno je u apelu na sajtu Sindikata Rafinerije nafte.

Iz sindikata podsećaju da je poslodavac, u cilju sprečavanja širenja infekcije korona virusom SARS-Cov-2, uveo rigoroznu kontrolu uvedenih mera i svakodnevni nadzor da li zaposleni opremu koriste na pravilan način.

„Nepoštovanje mera nije samo povreda radne discipline, već predstavlja i ugrožavanje zdravlja naših najbližih – porodica, kao i kolega sa kojima radimo“, stav je sindikata RNP.

Iz Sindikata podsećaju da  treba striktno poštovati i standardne mere prevencije u ovakvim okolnostima, odnosno, adekvatna higijena ruku sredstvima na bazi 70% alkohola, kao i mere respiratorne higijene -korišćenje maski.

„Takođe je važno da se održava preporučena udaljenost od druge osobe od najmanje dva metra, kao i da se smanje uobičajeni socijalni kontakti i okupljanja u zatvorenim prostorijama“, apeluju iz Sindikata i mole sve kolege da budemo odgovorni prema svom zdravlju i zdravlju naših bližnjih, jer štiteći sebe od potencijalne zaraze štitimo i sve oko nas.
MarketingNajnovije vesti