Ambulanta RNP Foto: Sindikat RNP
Društvo

Sindikat RNP uspeo: Ambulanta u Rafineriji radiće od januara

Izvor: 
013info Uto, 07/09/2021 - 18:59Sindikat Rafinerije nafte Pančevo posle razgovora sa nadležnima u pokrajinskoj vlasti uspeo je da stigne do dogovora da Ambulanta RNP bude otvorene u januaru 2022. godine. 
 
Ambulanta koju je lekarskim i kadrovima medicinskih tehničara posedao Dom zdravlja Pančevo prestala je sa radom u vreme pikova epidemije kovida kako je objašnjeno zbog nedostatka kadrova. 
 
Sindikat je objavio da se do rešenja došlo posle razgovora sa pomoćnicom Pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežanom Bojanić, a do sastanka je došlo zahvaljujući razumevanju pokrajinskog premijera Igora Mirovića. 
 
"Vraćanje Ambulante RNP u redovan režim rada od januara rezultat je rešenja koje je Domu zdravlja Pančevo, u čijem sastavu se nalazi Ambulanta RNP, ponuđeno na nivou kompanije. Menadžment Bloka Prerada čini sve da Ambulanta pocne sa radom i pre početka naredne godine", saopštio je Sindikat. 
 
Kako se navodi, iako rad Ambulante nije u nadležnosti sindikalne organizacije, Sindikat RNP se uključio u aktivnosti sa ciljem rešavanja ovog pitanja, jer se svi zajedno, zaposleni u Rafineriji, svakodnevno suočavaju sa ovim problemom. 
 
"U ovim aktivnostima Sindikat je veliku podršku dobio od Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, uz čiju pomoć je pitanje Ambulante RNP stavljeno na dnevni red nadležnih instanci", navedeno je.
 MarketingNajnovije vesti