Društvo

SINHRO predao inicijativu za izradu Akcionog plana brige o mladima Pančeva

Izvor: 
013info Sre, 08/02/2023 - 10:55U sredu, 8. februara, u Gradskoj upravi, Sinhro hub je predao inicijativu za izradu Akcionog plana brige o mladima Pančeva.

- Podsećamo da je grad Pančevo već više od pet godina nema Strategiju za mlade, sada definisanu kao Akcioni plan brige o mladima (poslednji ovakav dokument trajao je do 2017. godine), a do polovine prošle godine nismo imali ni zaposlene koordinatore za rad sa mladima u Kancelariji za mlade u Gradskoj upravi Grada Pančeva, poručuju iz Sinhro hub-a.

Omladinska politika 2022. godine u Pančevu

Tokom prošle godine više od 50 lokalnih i nacionalnih predstavnika/ca civilnog društva u Pančevu su pokrenuli značajne pomake ka poboljšanju položaja mladih u Pančevu.

SINHRO je zajedno sa udruženjima, neformalnim grupama i aktivistima podneo inicijativu za ponovno uspostavljanje rada Kancelarija za mlade Pančevo (KZM) kroz kampanju zagovaranja za zapošljavanje osobe na poziciju koordinatora. 

Takođe, sproveli smo i tri velika istraživanja koje ćemo staviti na raspolaganje:

1. Istraživanje potreba mladih, istraživanje kakvo je u Pančevu urađeno prvi put posle 10 godina, važno za osluškivanje problema i težnji mladih građana_ki Pančeva;

2. Kvalitativno istraživanje institucionalne brige o mladima Pančeva, istraživači_ce radili su na prikazu stanja omladinske politike u Pančevu u proteklih 10 godina;

3. Fokus grupe u 7 oblasti brige o mladima, sprovedeno je 14 sastanaka u 7 fokus grupa koje su činili zainteresovani mladi, udruženja i grupe koje rade sa mladima, kao i predstavnici lokalnih ustanova i Gradske uprave Grada Pančeva, koji su se odazvali učešću u procesu.

Unapređenje položaja mladih nije moguće bez udruživanja, dobre volje i zajedničkog rada lokalnih institucija i civilnog sektora, te vidimo ovo kao važne korake građenja kvalitetnijeg mesta za život, kako mladih tako i ostalih sugrađana_ki.  

Mlade je važno podsticati, slušati i podržati, zato zajedno sa civilnim sektorom iz Pančeva predajemo inicijativu za pokretanje procesa izrade Lokalnog akcionog plana brige o mladima iz našeg grada, navode iz Sinhro hub-a.

 
MarketingNajnovije vesti