Rekviziti za sale Foto: www.sio.vojvodina.gov.rs
Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport

Škola u Ivanovu dobila neophodnu sportsku opremu i rekvizite

Pančevo, Pet, 28/08/2015 - 16:28
Mirjana MarićPokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, pre osam dana, 20.8. opredelio je sredstva za sportske rekvizitarijume za nastavu fizičkog vaspitanja za 103 osnovne škole u Vojvodini.

Naime, ova sredstva su izdvojena za sve vojvođanske osnovne škole koje nemaju sale za fizičko ili ih imaju neadekvatne, dotrajale i nebezbedne za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. Ovakve škole čine trećinu od ukupnog broja osnovnih škola u Vojvodini, a među njima su kako područne, tako i matične škole sa po više stotina đaka.

Za opremanje osnovnih škola u Vojvodini novom sportskom opremom i rekvizitima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je 30 miliona dinara. Ovaj projekat je jedan od najznačajnijih ciljeva koji proistekao iz Strategije razvoja školskog sporta u APV i pratećeg Akcionog plana.

Na osnovu najnovije baze podataka Sekretarijata o stanju i opremljenosti sala osnovnih škola u Vojvodini, Sekretarijat je u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine popisao sve neophodne rekvizite za kvalitetno sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja, naročito u školama koje za to koriste adaptirane učionice ili naprosto standardne učionice. S obzirom na veliki obim i količinu ovih setova, dinamika raspodele je opredeljena u više dana i nedelja, a počev od 20.8. idući u susret novoj školskoj godini. Do početka školske godine je planirana isporuka u već više od 30 škola.

U opštini Pančevo, jedina škola koja je dobila rekvizite je Osnovna škola u Ivanovu. ‘’Ovoj školi je pripao srednji set, rekla je Pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Tepić za portal 013info, i dodala:

‘’ Prethodne školske godine smo za tu školu, kao i za Osnovne škole u Omoljici i Banatskom Brestovcu već obezbedili kompletne setove za sportsku gimnastiku, kao osnovni deo opreme i rekvizita za nastavu fizičkog. Međutim, škola u Ivanovu je ostala najneopremljenija i u pogledu drugih rekvizita, a koje je u ovoj raspodeli dobila. Sve ostale škole su uglavnom na zadovoljavajućem nivou’’.

Osim brojnih ulaganja u sportske organizacije i škole, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, ulaže izuzetna sredstva u školsku sportsku infrastrukuturu i sport generalno. U razgovoru sa Pokrajinskom sekretarkom za omladinu i sport Marinikom Tepić saznali smo i sledeće:

''Upravo je završeno opremanje tartanom terena za košarku i odbojku u Starčevu, kao i teretane na otvorenom takođe u Starčevu, a priprema se otvaranje velikog terena sa veštačkom travom pri Ivanovačkoj osnovnoj školi koja je urađena pre oko mesec dana. Do kraja godine očekujemo i izgradnju prvog zatvorenog školskog bazena pri osnovnoj školi u Omoljici''.

Pokraijinski sekretarijat za omladinu i sport je takođe izdvojio značajna sdredstva za pripreme Anje Crevar na prethodni šampionat u Kazanj i ovaj Singapuru, na kojem je uspela da se kvalifikuje za učešće na Olimpijadi u Rio de Žaneiru. Pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Tepić, rekla je da su ta sredstva bila u iznosu od 900 hiljada dinara.

M.M.Veličković

 

 
MarketingNajnovije vesti