Deca u Idvoru Foto: RCT Mihajlo Pupin
Društvo

Skup talentovanih u Pupinovom Idvoru

Izvor: 
Politika (Olga Janković) Ned, 18/07/2021 - 08:58


Talentovana deca iz Čente, Pančeva, Novog Sada, Kruševca, Šapca borave i ove godine u naučno-edukativnom kampu „Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2021”. Kamp koji nosi ime proslavljenog naučnika, okupio je 11 nadarenih đaka iz škola širom Srbije, uz organizaciju Regionalnog centra za talente iz Pančeva i trajaće do 19. jula u ovom južnobanatskom selu u opštinie Kovačica, objavila je Politika.

 „Kamp je nagrada za mlade fizičare, koji su postizali izuzetne rezultate na takmičenjima i besplatan je za sve njih. Ovoga puta idemo korak dalje u njihovom usavršavanju i radimo eksperimentalne zadatke koji se inače rešavaju teorijski na takmičenjima u organizacije Društva fizičara, a na kraju će biti predstavljene  kompjuterske simulacije tih eksperimenata”, napominje dr Dragoslav Cucuć, direktor Regionalnog centra za talete „Mihajlo Pupin”, dok učesnici kampa koji se održava u Narodnom domu, zadužbini velikana rođenog u Idvoru, ističu da su tu da osvoje nova znanja iz oblasti koje ih posebno privlače, ali i steknu nove prijatelje.

    Domaćini kampa su i ovdašnja osnovna škola i Dom kulture u okviru Zavičajnog kompleksa, a podrška ne izostaje ni iz lokalne samouprave. Ovde svi ističu izuzetan i ogroman značaj, koji ovo okupljanje i rad sa najtaletovanijom decom ima za čitavu opštinu, a posebno za Idvor, jer se na taj način ostvaruje želja samog Pupina da njegov rodni kraj postane centar okupljanja i usavršavanja mladih.

 
MarketingNajnovije vesti