Foto: Facebook/Grad Pančevo
Društvo

Skupština Pančeva usvojila treći rebalans - radovi i na Tesli i u školama

Izvor: 
013info Pet, 29/10/2021 - 16:06Na današnjoj sednici Skupštine grada Pančeva odbornici su usvojili Predlog odluke o izmenama odluke o budžetu grada Pančeva za 2021. godinu, čime je budžeta uvećan za oko 318 miliona dinara.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović je napomenuo da postoji povećanje klasičnih prihoda budžeta i da je to izazvano pre svega formiranjem i stavljanjem u funkciju Severne industrijske zone u kojoj su otvorene dve fabrike, saopšteno je na sajtu Grada.

“Ukupno povećanje budžeta je negde oko 318 miliona dinara. Naravno, imali smo korekcije usled pandemije kovida19, koja je nažalost sveprisutna u celom svetu, pa i kod nas. Ovim rebalansom budžeta smo nastavili da planiramo neke nove investicije, da planiramo dalje uređenje našeg grada. Sa 218 miliona dinara ćemo nastaviti dalje uređenje, odnosno rekonstrukciju i rehabilitaciju putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva sa svih 9 naseljenih mesta, ali i u samom gradu Pančevu”, rekao je on.

Kako je dodao u planu su još neke investicije, kao izgradnja kružnog toka u Ulici Miloša Obrenović i rekonstrukcija jedne od najlošijih deonica u našem gradu, a to je prvi deo Ulice Mihajla Obrenovića, od Graničarske ulice do Ulice Milke Marković.

“Zatim kružni tok na Tesli, radićemo projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo po dobijanju iste imati dovoljno sredstava da realizujemo izgradnju tog kružnog toka. Ono što ćemo dalje srediti jesu dve kotlarnice koje su zaista u lošem stanju, u Osnovnoj školi u Banatskom Novom Selu i u OŠ „Sveti Sava“ u Pančevu. Opredelili smo sredstva za rekonstrukciju elektroinstalacija u Mašinskoj školi „Pančevo“. Ovim rebalansom budžeta smo opredelili sredstva skoro svim javno-komunalnim preduzećima u naseljenim mestima”, istakao je gradonačelnik.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Protokol o promenama i nacrt Aneksa Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije, za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva. O ovom Predlogu odluke izvestila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Takođe, odbornici su usvojili i Aneks Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga rekonstrukcije i modernizacije sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa led tehnologijom na teritoriji grada Pančeva, kao i Aneks Javnog ugovora za dodelu koncesije za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva i izgradnja nove autobuske stanice.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Proširena Misa sa grobljem (Celina 3) u Pančevu, Predlog odluke o izmeni Odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima – privrednim subjektima sa teritorije grada Pančeva za nabavku mašina i opreme, Predlog odluke o usvajanju Predloga teksta ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnosti u javnoj svojini grada Pančeva – zgrada u funkciji ostalog obrazovanja – obdanište za decu, u Pančevu, Ul. Cara Lazara br. 126, na PU Dečja radost Pančevo, Predlog odluke o izmeni Odluke o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete usled ujeda napuštenih pasa ili mačaka i Predlog odluke o postavljanju spomenika komandantu 49. Gardijske Divizije Vasiliju Filipoviču Margelovu, na trgu V.F. Margelova u Pančevu, na kružnom toku, takođe su usvojeni na današnjoj sednici.

Odbornici su između ostalog usvojili i izmene Programa poslovanja javno-komunalnih preduzeća na teritoriji grada Pančeva i izmene Programa rada ustanova kulture na teritoriji grada Pančeva za 2021. godinu.

 
MarketingNajnovije vesti