Izborna konferencija sindikata Pančevo
Društvo

Smena generacija na čelu Samostalnog sindikata Pančeva

Izvor: 
Dragan Vukašinović Sre, 22/01/2020 - 07:38

Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva i opština Kovin, Kovačica i Opovo na Izbornoj konferenciji dobio je novog predsednika. To je Željko Jelkić, dosadašnji prvi čovek sindikalne organizacije u JKP-u „Grejanje“ i član najužeg rukovodstva pančevačkog Saveza samostalnih sindikata.

Jelkić je bio jedini kandidat, a dobio je podršku svih 35 delegata koji su glasali od 43 prisutna člana Skupštine.

 

 

 

Željko Jelkić
zeljko_jelkic.jpg

 

 

On je tako na mestu predsednika Veća SSS Pančeva i triju južnobanatskih opština nasledio Milanka Bodirogu koji je  na čelu sindikata bio poslednjih 18 godina tokom kojih je radništvo i njihov sindikat prošao kroz mnoga dramatična iskušenja.

Podnoseći izveštaj o radu za prethodni petogodišnji period, Bodiroga je naglasio da je on bio izuzetno težak zbog završne faze privatizacija koja je donela nove stečajeve i likvidacije preduzeća i gubitak preko 3.000 radnih mesta u Pančevu.

„Sindikat se otvoreno suprotstavljao tome, ali je vlast uz pomoć drugih sindikata, pa čak i članova naše organizacije uspela da obesmisli i obezvredi sve napore u očuvanju radnih mesta u Staklari, Apoteci, Azotari, Utva avionima i u pojedinim komunalnim preduzećima“, rekao je Bodiroga.

U uspehe sindikata on je ubrojao formiranje lokalnog Socijalno ekonomskog saveta  zajedno sa lokalnom samoupravom i poslodavcima, jednog od retkih u Vojvodini. 

Novi predsednik VSS Pančeva i opština Željko Jelkić zahvalio je na ukazanom poverenju i izrazio uverenje u uspešnu međusobnu saradnju sindikalista u narednom periodu.

 
MarketingNajnovije vesti