Miloš Foto: Ministarstvo odbrane
Društvo

Specijalna brigada iz Pančeva dobila deset oklopnih vozila Miloš

Izvor: 
Beta Pon, 18/01/2021 - 16:09Pripadnici 72. specijalne brigade iz Pančeva danas su dobili 10 oklopnih borbenih vozila "Miloš", domaće proizvodnje, a ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će ove godine biti nastavljeno sa opremanjem Vojske Srbije.

 

"Reč je o savremenim borbeno-oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i naše domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta. Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije", rekao je Stefanović, koji je prisustvovao svečanosti zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem.

 

Stefanović je ocenio da će ta vozila znatno doprineti jačanju jedinica.

 

"Mi nastavljamo sa opremanjem VS i hoćemo da naša vojska bude ne samo najsnažnija u regionu, već da bude jedna od najmoćnijih u skladu sa svojom veličinom. Ulagaćemo u vozila poput Lazara, Miloša i Malog Miloša, a tokom godine očekujemo i nove (haubice) Nore", rekao je Stefanović.

 

Ministare rekao da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balističku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

 

Vozilo "Miloš" je namenjeno za izvidjanje, protivterorističku i protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i prevoz, kao i za podršku jedinicama za specijalne operacije.
MarketingNajnovije vesti