Privatna arhiva
Društvo

Specijalna plaketa za aforističara iz Pančeva Aleksandra Čotrića

Izvor: 
013info Ned, 13/11/2022 - 07:07Aforističaru iz Pančeva, Aleksandru Čotriću, u Novom Sadu, 11. novembra, je uručena "Specijalna plaketa za izuzetan doprinos afirmaciji sporta i aforizma", koju mu je dodelila Asocijacija sportskih veterana Novog Sada.

Čotrić je dobitnik ovog priznanja za tri autorske knjige aforizama o sportu, za priređivanje zbornika aforizama na ovu temu i kolumnu "Dribling duha", koju piše 12 godina svake sedmice u jednom sportskom časopisu.

Svečanosti, koja je 11. novembra održana u Kući sportskih legendi u novosadskom Spensu, prisustvovali su, među ostalima, i osvajači medalja na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima: proslavljeni bokser Tadija Kačar, trofejni odbojkaš Vasa Mijić i uspešni veslač Zoran Pančić.

Na istom skupu, uručene su i nagrade osvajačima zlatne, srebrne i bronzane plakete, autorima najboljih aforizama na temu sporta: Bratislavu Kostadinovu iz Kruševca, Dinku Osmančeviću iz Banjaluke, te Željki Bašanović Marković iz Beograda i Sergeju Sidorovu iz Moskve, koji su ravnopravni osvojili treće mesto. Prethodno je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada raspisala konkurs na kojem je učestvovalo 106 aforističara iz 11 zemalja Evrope, koji su poslali oko hiljadu i osam stotina aforizama. 
MarketingNajnovije vesti