OI Nadel
Društvo

STARČEVO: Poletarci Odreda izvidjača „Nadel” učestvovali „u spasavanju dinosaurusa od izumiranja“

Izvor: 
013info Sre, 21/09/2022 - 20:26Trećeg vikenda u septembru najmlađi starčevački izviđači, takozvani poletarci, boravili su u Obrenovcu, kako bi učestvovali u nacionalnoj aktivnosti Saveza izviđača Srbije namenjenoj ovoj kategoriji članstva.

Tako je iz Starčeva krenulo 13 izviđača, računajući i njihovog vođu Marka Stanu i načelnika Marka Ivoševića.

– Svrha ove aktivnosti bilo je približavanje nauke deci kroz zabavu, kao i razvoj socijalne inteligencije. Izviđači su pred sebe stavili simboličnu glavnu misiju – da spasu dinosauruse od izumiranja. Obučeni u naučnike kroz niz različitih radionica vraćali su se u prošlost da skrenu asteroid; razvijali su biljke, kao osnovu lanca ishrane, koje mogu da prežive ekstremne uslove, a takođe su i vadili DNK iz jajeta kako bi mogli da ga repliciraju – navodi Ivošević.

On dodaje da su sve ove radionice bile simboličkog karaktera, ali su zasnovane na bazičnim naučnim osnovama i činjenicama prilagođenim deci, a svi izazovi i zadaci bili su prilagođeni njihovom uzrastu, pa su se poletarci mešali u grupe sa vršnjacima istih godina i time razvijali i timski rad, ali se i međusobno upoznavali i lepo družili.

 

 
MarketingNajnovije vesti