Foto: Glas Opova
Društvo

Studijska poseta Austriji: ODGAJIVČI STOKE U POSETI AUSTRIJI

Izvor: 
www.glasopova.rs Pon, 05/12/2016 - 11:03

U organizaciji lokalne samouprave realiizovano je studijsko putovanje u Austriju na koje su pošli odgajivači stoke sa teritorije naše opštine. Na put je krenulo osam stočara, a opštinu su predstavljali pomoćnici predsednika opštine Nebojša Kovačević i Goran Fogl.

Na inicijativu predsednika opštine Dr Zorana Tasića, studijsko putovanje ove godine je koncipirano na drugi način, to jest, razlikuje se od studijskih putovanja koja su se održavala prethodnih godina. Ideja je bila da se ovoga puta radi konkretnije i kvalitetnije, da se u nekoliko poteza zaista nešto učini kako bi se pomoglo, ovoga puta, stočarima koji su izrazili želju da učestvuju u ovom projektu. Po broju grla koje poseduju i iskustvu, možemo slobodno reći da se radi o vodećim odgajivačima sa naše opštine.

Podrška za ovu vrstu akcije stigla je i iz Ministarstva poljoprivrede koje je predložilo koordinatora Savu Vrbanjca, generalnog zastupnika glavne odgajivačke organizacije Austrije.

Cilj ovoga puta je bio odlazak na sever Austrije u grad Vizelburg, koji se nalazi na pola puta između Beča i Linca, gde se nalazi veliki broj farmi i jedan od centara kompanije Noegenetik genostar, da bi se putnici uverili u kvalitet i visok nivo na kojem se sve što je vezano za stočarstvo ovde obavlja.

Opširnije na sledećem linku. 
MarketingNajnovije vesti