Foto: V. Đoković
Nastavlja se uređenje fasade i krova pančevačke palate pravde

Sud: Privremeni parking i kontejneri zbog investicija

Pančevo, Pet, 22/07/2016 - 13:26
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 22. jun - Nisu kontejneri ispred suda pomereni da bi prolaznicima boli oči, niti su službeni automobiti na travanjaku jer je tu jača ladovina – nego se obnavlja fasada suda i menjaju prozori. Posle pola veka.

Pola investicionog održavanja fasade i krova zgrade pravosudnih organa – pančevačke palate pravde, rađeno je 2015. a sada se radi i druga polovina.

Sudski službeni parking je prazan, a kontejneri su privremeno ispred a ne iza sudske zgrade.

„Razlozi bezbednosti zahtevali su privremenu izmenu uređenja kretanja vozila i lica na prostoru parkinga suda, tako da je privremeno zabranjeno parkiranje i prolaz svim vozilima i licima, kako zaposlenim u sudu, tako i u Okružnom zatvoru u Pančevu. Iz tih razloga, službena vozila pravosudnih organa se parkiraju u prostoru ispred zgrade suda” – izjavila je Marina Brašovan Delić, sekretar Višeg suda u Pančevu.

Foto: V. Đoković
sud_2.jpg

Iz istog razloga su i kontejneri privremeno ispred zgrade suda.

Ovogodišnji radovi započeli su početkom juna, a planirano je da traju 60 kalendarskih dana. Krajem avgusta će biti vraćen normalan režim funkcionisanja parking prostora i dvorišta pančevačke palate pravde.

Posledica ovih građevinskih prilika, ali i bezbednosnih standarda je i češće parkiranje i zaustavljanje zatvorskih marica u Njegoševoj ulici, jer dok traju radovi, sudu prilaze kroz zatvor iz te ulice.

Inače sa faznim investicionim održavanjem krenulo se 2015. godine, a po završetku faze koja je u toku planirana je i promena prozora, kojih na ovoj zgradi ima više od 900. Zgrada suda puštena je u rad 1966. godine i do sada nije investiciono održavana.

Foto: V. Đoković
sud_6.jpg

Foto: V. Đoković
sud_5.jpg

Foto: V. Đoković
sud_3.jpg

V. Đoković

 
MarketingNajnovije vesti