Iva Rakonjac
Društvo

TALENTOVANA BUDUĆNOST PANČEVA: Iva Rakonjac

Pančevo, Sub, 01/01/2022 - 12:38
Relja JarkovačkiAko ste u bilo kom momentu ove 2021. godine pročitali makar jedan tekst o brojnim uspesima strelaca Streljačke družine "Pančevo 1813" niste mogli da ne primetite petnaestogodišnju Ivu Rakonjac.  Protekle godine osvojila je više prvih nagrada u konkurenciji juniorki i pionirki, na Prvenstvu Vojvodine, Prvenstvu Srbije po B i C programu. Iva je učenica prvog razred Gimnazije ‚‚Uroš Predić" na prirodno-matematičkom smeru, trenira tri puta nedeljno i uspešno izlazi na kraj sa svim obavezama. 

Pre streljaštva bavila se različitim sportovima, ali je streljaštvo ostala jedina ljubav. 

-Ja sam se prvo oprobala u raznim sportovima međutim, ali ni jedan od tih sportova mi se nije toliko svideo. Moj stariji brat Aleksa se tada već bavio streljaštvom i kada je počeo da niže svoje prve uspehe i ja sam poželela da se oprobam prosto da bih videla kako bi meni to išlo. Nakon mog prvog treninga izuzetno sam zavolela ovaj sport.

Za inspiraciju za rad i trud Iva proglašava uspeh, što je u protekloj godini sigurno potvrdila.

-Moja najveća inspiracija jeste uspeh. Još od malena sam imala veliku želju da se bavim sportom i da budem među najboljima. Sebi često postavljam neke ciljeve kako bi me motivisali da nastavim da se trudim i radim. Osećam veliko zadovoljstvo svaki put kada ostvarim jedan od mojih ciljeva. Nagrade koje ja osvajam mi izuzetno znače, one zapravo predstavljaju sav moj trud i rad koji sam uložila u sebe.

Za uspeh potreban je i rad. Kako on izgleda?

-Nedeljno uglavnom imam tri treninga koji traju minimum dva do tri sata. Međutim, u skladu sa obavezama nekad imam i neke dodatne treninge. To jeste izuzetno naporno, jer pored teških treninga i takmičenja, koja se održavaju skoro pa svaki vikend, moram da uskladim školu sa svime ovim.

Kako izgledaju tvoji dalji ciljevi?

-Moji dalji planovi u životu jesu da pre svega završim srednju školu a posle naravno i fakultet. Pored toga volela bih i da izgradim karijeru uspešnog sportiste i da se oprobam na evropskoj i svetskoj sceni.
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti