Oliver Adžič, ribočuvar Foto: privatna arhiva
Društvo

Tamiš miran, a mirna i riba – umesto godišnjeg izveštaja tamiškog ribočuvara

Izvor: 
013info Uto, 29/12/2020 - 10:48Ribočuvara sa Tamiša Olivera Adžića, bivše vojno lice, kratko pitam: Kako odbrana?

„Ribu uspešno branimo. Jedan ribočuvar je otpušten i odmah smo imali dosta uspeha. Dve krivične prijave i oduzimanje čamaca u Jabuci. Sada su svi mirni jer nema ko da im javi“, lagano kaže.  

Dodaje, kao iz topa: „U Čenti smo uhvatili strujaroša na delu. Ostao je bez svega... Ono malo mreža što smo nalazili bilo je puno ribe“.

O svojoj odbrani Oliver priča.

„Moja borba... Sada me lopovi tuže za svašta. Da sam im potapao čamce, da sam neke od njih tukao, jedan čak tvrdi da sam pokušao da ga ubijem... Lopovska posla“, opet je kratak.

Zadovoljno kaže i „pojačali smo ekipu“.

„Sada imamo 6 ribočuvara na Tamišu i plus volontere. Mnogo je lakše raditi“, kaže on.

I za stanje u vrhu Ribolovačkog saveza Vojvodine kratko će:

„RSV se još bakće sa Jovanovićem zbog sporosti suda u Novom Sadu. Sada i COVID imaju kao izgovor...“, kaže i dodaje „to je otprilike to...  ako treba nešto detaljnije, kad god zaželiš, pitaj“.

Otvoren je Oliver, voli to što radi, voli i da bude uspešan. Ne krije se, ko neki. Voli i javnosti. Ne plaši se svetla. Kao neki.

Rek'o, Olivere pa onda je naslov „Miran Tamiš, a mirna i riba“?

„Tako nekako... Jabukanci su desetkovani. Glogonjci su u frci. Jedino u Sefkerinu nikako da nahvatamo nekoga. Oni su i dalje bez i jednog oduzetog čamca. Opovo, Baranda, Čenta, Sakule, Idvor, Farkaždin, Orlovat... svi su ostali bez bar po jednog lopova, tj. bar po jedan čamac manje. Uzdin isto nema ni jedan oduzet čamac ali ima neke prijave...“, kratko će.

I eto najkraćeg raporta sa Tamiša u 2021. godini. Bistro pecarošima, a ljubiteljima Tamiša lepo vreme, pre svega.. 

 
MarketingNajnovije vesti