Tamiš Tomaševac Foto: O. A.
Društvo

Tamiš naglo raste, pogledajte kako izgleda kod Tomaševca (FOTO)

Pančevo, Sub, 04/05/2019 - 12:25
Aleksandar StojkovićVodostaj Tamiša naglo raste, pa je kod Jaše Tomića od juče zabeležena promena od 188 cm, dok je kod Sečnja vodostaj viši za 96 cm u odnosu na jučerašnji nivo.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje:

- Vodostaj na Tamišu je u većem porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja naredna tri dana. Vodostaji će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

Srbiju tokom meseca očekuje promenljivo vreme i čak 19 kišnih dana, a u ponedeljak će temperatura pasti ispod 10 stepeni. Meteorolozi kažu da su vodostaji na većini reka u blagom porastu.

- Dunav, Tisa i Sava su u domenu srednje niskih vodostaja i za njih nema trenutno opasnosti od izlivanja. Trenutno je aktuelno upozorenje za Tamiš, gde je vodostaj u većem porastu, sa tendencijom rasta i u naredna dva dana, ali se zasad ne očekuje prevazilaženje granice vanredne odbrane od poplava. Od nedelje po podne se očekuju pljuskovi s grmljavinom, a situaciju na rekama će pratiti naše službe koje rade danonoćno i blagovremeno će se izdati nova upozorenja ako to bude potrebno - kaže za Kurir prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

Naš čitalac poslao nam je fotografije Tamiša u blizini Tomaševca.

Tamiš Tomaševac
Foto: O. A.
tamis_tomasevac_2.jpg

 

Tamiš Tomaševac
Foto: O. A.
tamis_tomasevac_5.jpg

 

Tamiš Tomaševac
Ilusrtacija/Foto: O. A.
tamis_tomasevac1.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti