Društvo

Tim „Knjigom do saznanja“donirao školskoj biblioteci u Mramorku vredne knjige

Izvor: 
013info Čet, 19/05/2022 - 14:45


Dobitnici Svetosavske nagrade 2022. godine akademik prof. dr Ljubiša Stojmirović sa svojim timom „Knjigom do saznanja“donirali vredne naslove školskoj biblioteci u Mramorku.

Profesor Stojmirović zajedno sa msc Dejanom Baljakom 18.maja 2022.godine posetio je školu u Mramorku i školskoj biblioteci donirao najdragoceniji dar- knjige.

Profesor se u školskoj biblioteci obratio učenicima i prisutnim nastavnicima lepim rečima, a sve u cilju negovanja kulture čitanja i razvijanja pozitivnog odnosa prema knjizi i pisanoj reči. Učenica 4. razreda Lara Buljugić koja je predstavljala školu na 53. smotri recitatora Srbije govorenjem stihova  na rumunskom jeziku, odrecitovala je pesmu „Gosti proleća“-Vasile Aleksandri. Profesor je na kraju susreta napisao svoj utiske o našoj školi rečima: „A šta je lepše nego družiti se sa predivnom decom u veselom kolektivu u OŠ u Mramorku.“

Direktorka škole je izrazila veliku zahvalnost profesoru Stojmiroviću i njegovom timu na donaciji sa željom da i u narednom periodu nastave uspešnu saradnju.
MarketingNajnovije vesti