Ministar Stefanović u Pančevu Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije (FB)
Društvo

Tokom posete kasarni u Pančevu, Nebojša Stefanović upoznao Nebojšu Stefanovića

Izvor: 
Vojska Srbije/Novosti Uto, 24/11/2020 - 21:20

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, obišao je danas pripadnike 72. brigade za specijalne operacije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Komandant jedinice brigadni general Miroslav Talijan je tokom obilaska ministru odbrane predstavio zadatke, ciljeve, namenu i istorijat brigade. Prikazan je deo sposobnosti jedinice i taktičko-tehnički zbor vojne opreme. 

Ministar Stefanović je nakon obilaska istakao da nema većeg ponosa i časti za jednog vojnika nego da služi u ovako elitnoj jedinici.

— Put razvoja ove jedinice pokazuje da je uvek bila tamo gde je bilo najteže, ali i uvek tamo gde je bilo potrebno našem narodu i gde je Srbija to tražila od njih. Vidim da su i danas ostali posvećeni tom putu, ostali spremni da brane svoju zemlju u svakom trenutku i naravno da svojim znanjem i veštinama budu na usluzi svom narodu — poručio je ministar odbrane.

Ministar odbrane je istakao da je zajednički zadatak dalje opremanje ove jedinice kako bi pripadnici 72. brigade za specijalne operacije imali najbolje uslove za obuku, trening i uvežbavanje svojih veština, ali i da bi uvek mogli da odgovore na poziv otadžbine i da se uvek nađu tamo gde je najpotrebnije.

Ministar Nebojša Stefanović upoznao je danas, tokom obilaska 72. brigade za specijalne operacije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, starijeg vodnika prve klase Nebojšu Stefanovića.

Iako se ministar našalio rekavši „imate dobro prezime“, vodnik Stefanović ga je iznenadio odgovarajući „a još se i zovem Nebojša“.

 

Ministrov imenjak i prezimenjak, inače rukovac u komandom bataljonu 72. brigade, već je 29 godina u profesionalnoj vojnoj službi.

U kratkom razgovoru sa njim, nakon obilaska objekta, ministar Stefanović ispričao  je da je vodnik druga osoba koju je u životu upoznao sa istim imenom i prezimenom. 

 
MarketingNajnovije vesti