Zubar Foto: pixabay
Društvo

U Domu zdravlja Pančevo ponovo redovni preventivni stomatološki pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta

Izvor: 
013info Čet, 07/04/2022 - 15:30Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije Koronavirusa Dom zdravlja Pančevo opet obavlja redovan preventivni rad u oblasti stomatološke zdravstvene zaštite dece predškolskog i školskog uzrasta, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. U narednom periodu predviđene su posete svim vrtićima, zabavištima, srednjim i osnovnim školama, u gradu i u svim selima.

„Radno angažovani na Odseku dečje i preventivne stomatologije Službe stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja Pančevo obavljaju stomatološke preglede dece, sprovode potrebne mere prevencije i angažovani su u ranom otkrivanju bolesti u oblasti stomatološke zdravstvene zaštite koja se sprovodi u predškolskim, osnovnoškolskim i srednješkolskim ustanovama grada Pančeva“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da u toku ove aktivnosti, kao i unazad više decenija Uprava Doma zdravlja Pančevo ima izuzetno dobru saradnju sa Upravom predškolskih ustanova Dečja radost Pančevo i Upravama osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančevo.

Motivacija dece u održavanju higijene usta i zuba ključna

U sredu, 6. aprila, održano je i predavanje u Omoljici na temu „Četkicom do zdravog osmeha“ i obavljeni su stomatološki pregledi prvaka i parnih razreda učenika Osnovne škole „Dositej Obradović“.

Dr Vesna Milanović Lazarević i stomatološka sestra Ljiljana Krajčevski pričale su učenicima o pravilnom pranju zuba, izboru četkica, zdravoj hrani, kao i o kontrolisanom unosu slatkiša i grickalica i na modelu su im pokazale pravilnu tehniku pranja zuba.

„Služba stomatološke zdravstvene zaštite nastaviće preventivne preglede dece i predavanja o higijeni usta i zuba u svim selima i u svim obrazovnim ustanovama u Pančevu“, zaključuje se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti