kovid 19 Foto: pixabay
Društvo

U Južnobanatskom okrugu 8 slučajeva zaraze koronavirusom. Pregled po mestima

Izvor: 
013info Sre, 02/06/2021 - 15:42Na teritoriji Južnog Banata u poslednja 24 sata registrovano je osam slučajeva zaraze koronavirusom, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U Vojvodini je u istom periodu zabeleženo 55 zaraženih.

U Južnobanatskom okrugu najviše novozaraženih je u Pančevu - 5. U Alibunaru su pozitivno testirane dve osobe dok je u Vršcu otkriven jedan inficirani.

Kako se navodi u saopštenju ZZJZ Pančevo, u ostalim opštinama u okrugu, nema novoobolelih.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 55 novih slučajeva zaraze, a najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu - 14. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

 U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 1.486. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 263.

Institut za javno zdravlje Vojvodine u ovom trenutku na teritoriji 38 opština i gradova epidemiološku situaciju ocenjuje kao nepovoljnu ili nesigurnu, dok je u preostalih sedam opština još uvek vanredna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

 
MarketingNajnovije vesti