maja vitman
Radovi u poljoprivrednoj školi „Josif Pančić” pri kraju

U novu školsku godinu sa savremenim toaletima

Pančevo, Čet, 04/08/2016 - 14:05
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 4. avgust - Učenici i nastavnici Srednje poljoprivredne škole „Josif Pančić” u novoj školskoj godini biće u prilici da koriste šest renoviranih toaleta. Posao investicionog održavanja, u koji je Grad Pančevo preko Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva uložio nešto više od 2,8 miliona dinara, biće gotov za desetak dana. Praktično novi, što učenički što nastavnički toaleti, u prizemlju i na spratu centralne zgrade škole se finiširaju.

Da radovi obuhvataju i zamenu dotrajalih cevi instalacija u toaletima, zamenu pločica, stolarije i sanitarija, naglasila je obilazeći školu „Josif Pančić” direktorka Direkcije Maja Vitman.

vitman
vitman_3.jpg

 

Domaćin, direktor poljoprivredne škole Nenad Korać, zahvalio se gradu na uloženom novcu i Direkciji koja ovaj posao vodi, na efikasnosti. Prvo ozbiljno ulaganje u toalete izgrađene pre četiri decenije omogućiće učenicima i zaposlenima bolje uslove boravka i rada, naglasio je Korać.

Završetak ovih radova u školi “Josif Pančić” očekuje se za desetak dana. Kako je direktorka Vitman naglasil, uporedo radova ima u još nekoliko osnovnih i srednjih škola u Pančevu, a za više neophodnih investicija u više obrazovnih objekata Direkcija priprema tehničku dokumentaciju.

vitman
vitman_1.jpg

Da je priprema tehničke dokumentacije neophodna da bi se kvalitetno konkurisalo za sredstva kroz fondove različitih nivoa vlasti, pa i predpristupnih Evropske unije, složio se direktor Korać. Kako je objasnio, ideja na kojoj bi trebalo na taj način raditi u Poljoprivrednoj školi je izgradnja aneksa koji bi omogućio da se zatvore dva školska objekta koji su pre više decenija napravljeni kao privremeni.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti