Ušteda na 7. jula omogućava veće ulaganje u Severnu industrijsku zonu

U oktobru početak rekonstrukcije ulice 7. jula?

Pančevo, Čet, 04/08/2016 - 20:21
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 7. avgust - Lepa vest da će planirana rekonstrukcija ulice 7. jula biti sa republičkog nivoa kroz evropsku kreditnu liniju sufinansirana sa 56 miliona dinara ima višestruki značaj. Em je pančevački projekat dobio podršku u punom iznosu, najveću u ovoj raspodeli Ministarstva privrede, em će ostvarena ušteda od 56 miliona gradskog novca moći da se plasira na drugu stranu.

Prema najavi gradonačelnika Saše Pavlova, prva faza rekonstrukcije ulice 7. jula mogla bi da bude otvorena već ove godine u oktobru, pošto Ministarstvo privrede preko javne nabavke izabere izvođače radova. Kako i sam Pavlov primećuje, iako je gradskim budžetom planiran ukupan iznos od oko 130 miliona dinara za ovaj posao, vredelo je sačekati na rezultate konkursa. Posebno što su oni više nego dobri.

Prema najavama prvog čoveka Pančeva, 56 miliona sa još nekim prenamenama budžetskih sredstava moglo bi omogućiti da se ozbiljno krene u izgradnju potamiškog kolektora. Po fazama, od buduće severne industrijske zone.

Direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva Maja Vitman ne krije zadovoljstvo što su uspehom vrednim 56 miliona uštede osvojeni i visoki standardi koji se u ovakvim pozivima nameću. Projekat je bio zahtevan, a proces je potrajao. Ušteda je značajna, pa se ovakvi i slični pozivi ubuduće nikako neće propuštati, dodala je direktorka Direkcije.

Iako u ovom slučaju izvođača bira Ministarstvo privrede, i to za čitav posao, a ugovor kao investitor potpisuje Grad Pančevo – i pančevački kadrovi će uticati na proces. Biće uključen deo kadrova iz Direkcije i gradske uprave, napomenula je direktorka Maja Vitman.

Uspeh u osvajanju republičkog sufinansiranja iz evropskih izvora bio je prilika da gradonačelnik Pavlov još jednom napomene značaj rekonstrukcije ulice 7. jula, i to ne samo saobraćajni. Naime, u toj ulici je ključ za dalje investicije u infrastrukturu Vojlovice, jer se mreže na gradske tokove priključuju u ulici 7. jula.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti